Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Ändra radavstånd på lönebeskedet

Hej!
Jag undrar om man kan ställa in radavstånd på lönebesked? I så fall hur gör man? För närvarande har jag nästan en hel cm mellan raderna, så om jag skriver in fler rader, hamnar en del på en ny sida, vilket är inte så snyggt. Hur gör man för att ändra?

Kommentarer

 • Hej!

  Ja, du kan styra över hur utskriften ska se ut genom att redigera blankettmallen du använder för lönebeskedet. Välj Arkiv - Blanketter, markera mallen för lönebesked och klicka på Redigera mall. Om det är en av standardmallarna du använder dig av kommer du att kunna utgå ifrån den när du skapar en egen. Kanske ligger en rad med Anmärkning under fältet för Beskrivning. Om denna inte används (för att text ska hamna här krävs att du i löneregistreringsbilden lagt in en kolumn för text och skriver i denna) kan du helt enkelt högerklicka på den och välja Ta bort så kommer raderna att komma närmare varandra.

 • Hej!

  Tack för svaret.
  Om jag har förstått rätt, så måste jag skapa en egen blankett?

  Anna Maria

 • Hej!

  Ja, så fort du gör ändringar i en blankettmall blir de en egen mall, men du kan välja att utgå ifrån en av standardmallarna vi skickar med vilket är enklare än om du börjar med en helt tom blankett. Om du försöker att redigera en standardmall kommer programmet att protestera och du får välja vilken av standardmallarna du vill utgå ifrån.

 • Tack, det gick jättefint, nu har jag normala radavstånd.
  En fråga till: när jag håller på att skriva löner, då ser jag bara en rad i fältet. Jag menar att ibland måste man kolla vad man har skrivit och då måste man alltid skrolla för att se. Kan man inte ändra på det också?

 • Hej!

  När du är inne i löneregistreringen kan du klicka på F3 så kopplas registreringsfönstret loss, du har sedan möjlighet att göra fönstret större för att på så vis se fler registreringsrader.

  Återkom om du funderar över något.

 • Hej!

  Tack för svaret! Ni har en jättebra service där, får mycket hjälp av er.

 • Hej!

  Jag undrar om det inte går att få mindre radavstånd redan i standardmallarna? Detta för att ev inte missa något spännande i en ev ändring eller komplettering från er sida i standardmallar bara för att jag skapat och använder egna mallar, endast pga att radavstånden i standardmallen är så stora. Nu är det Lonebesked_kalender_1 jag tänker på i första hand men det gäller kanske fler mallar. (Komprimering är inte ett alternativ då det inte alltid är önskvärt att slå ihop flera lönearter).
  Monica Lööf
 • Hej,

  Om du går in under Arkiv - Blanketter - Redigerar den mall som du vill använda så kan du ta bort fältet Anmärkning om du inte vill att det ska komma med på lönebeskedsraderna. Då kommer Beskrivningsraderna att hamnar närmare varandra.

  Med vänliga hälsningar
  Maja
 • Men då får jag skapa ännu en ny egen mall, det var inte riktigt det jag frågade om utan mitt önskemål är att det ska gå att få mindre radavstånd i standardmallen direkt.

  Monica Lööf
 • Hej Monica,
  Nej, vi har inga planer på att ändra om våra standardmallar då vi byggt dom efter störst efterfrågan, men eftersom att det finns en möjlighet till att öppna upp dom i blankettgeneratorn så har man fria händer till att bygga sitt egna lönebesked efter tycke och smak.

  Med vänlig hälsning
  Madelene Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.