Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Räntefaktura vid manuellt registrerad kundreskontrapost

Hej- kan programmet beräkna och skriva ut räntefakturor på manuellt registrerade kundreskontraposter? Hur skapar man en räntefaktura i detta fall?

Kommentarer

 • Hej,

  Ja, du skapar en räntefaktura på samma sätt för manuellt registrerade poster. Se först och främst till att du har markeringen på kunden att den ska kunna räntefaktureras, Uppläggning - Kunder - fliken Mallar och redovisning. När fakturan sedan är registrerad som betald får du, om kunden är sen, en fråga om du vill räntefakturera. Svara ja här så hittar du igen posten under Utskrift - Kunddokument - Räntefaktura, under förutsättning att räntebeloppet överstiger det minimibelopp för räntefakturor som är satt under Arkiv - Företagsuppgifter - Fakturering - fliken Påminnelse/räntefaktura.

 • Tack för snabbt svar - tyvärr fick jag nog ingen fråga eller har svarat nej på om man vill skapa räntefaktura - kan man skapa en i efterskott?

 • Hej,

  Om du öppnar upp reskontraposten via Kontroll reskontra och välj Redigera fakt.uppg och sätt i bocken i rutan Räntefaktureras så bör den dyka upp under Utskrift - Kunddokument - Räntefaktura.

  Om det inte hjälper kan du prova att ta bort själva betalningen på reskontraposten och sedan registrerar om denna via Inbetalningar. Tänk på att borttaget av betalningen inte påverkar bokföringen, men att den ytterligare inbetalningen kommer att göra det. Därför kan det vara en bra idé att tillfälligt stänga av automatuppdatering till bokföring (Arkiv - Företagsuppgifter - Fakturering) och du väljer att göra enligt detta alternativ.

 • Tack det fungerade bra nu när jag satt i bocken i rutan Räntefaktureras då fanns den för utskrift kunddokument

 • Jag ha samma problem, när jag bockade i som kommer fakturan upp i utskrifts-funktionen, men nu saknas id och namn så jag kan inte skriva ut fakturan, när jag markerar raden  och klickar på skriv ut så säger den att inga rader är markerade. Hur får jag ordning på detta?
  Jane
 • Hej,

  Jag måste be dig ringa in till vår support 0650-541405 så vi får koppla upp oss mot dina dator och felsöka ditt problem.

  Med vänliga hälsningar
  Angelica Support
 • Hej Jane!

  När du ska skriva ut räntefakturan finns det fler poster på samma kund där då (i utskriftsdialogen)?

  Med vänliga hälsningar
  Kristina Support
 • Ja 1 st men den ska inte  med
  Jane Jönsson
 • Hej!

  Om den inte ska med får du gå in på den reskontraposten och redigera fakturauppgifterna. Där kan du bocka ur Räntefaktura. Då ska det fungera att skriva ut den andra.

  Hörde nu av en kollega som du pratade med att du lyckats få ut räntefakturan, toppen 😀

  Ha en fortsatt bra dag och en trevlig Valborg!

  Med vänliga hälsningar
  Kristina Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.