Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Redigera betaluppgift (ena delbetalningen)

En utbetalning har felaktigt registrerats som en delbetalning av en faktura. Innan denna så finns det en till delbetalning (som är korrekt). Nu vill jag ta bort denna felaktiga delbetalning, men det är enbart den första som "syns". Jag kan ändra datum och belopp, men det fortfarande den första delbetalningens grunduppgifter (konto, journalnr) som syns.
Fakturan är ännu ej slutbetald.

- Vad fyller datumet för funktion i denna ruta? Jag trodde att man där angav den felaktiga betalregistreringens datum och att dess "grunduppgifter" poppar upp, så att rättelsen är kopplad till en betalning (ungefär som en ändringsverifikation, dvs korsreferens)?

- Vad kan man ta ut för dokument efter en rättelse för att ha som bokföringsunderlag?

Kommentarer

 • En följdfråga.

  Hur ser reskontrasaldot ut? Styrs det av rättelsedatumet, och vad bestämmer rättelsedatumet, är det det man anger ovan i rättelserutan?
 • Hej Paolo,

  Om du ställer muspekaren i detta område har du möjlighet att öka utrymmet, jag tror att det är så att den andra delbetalningen ligger utanför synligt område helt enkelt. Du kan sedan ställa dig på den felaktigt delbetalda raden och klicka på redigera betaluppgifter för att makulera betalningen. Tänk på att sedan korrigera bokföringen manuellt då det inte görs automatiskt, du får alltså spegelvända det verifikat som skapades vid delbetalningen alternativt makulera om verifikatet ligger sista i nummerordningen. Det skapas inget speciellt dokument när du makulerar betalningen men det syns i behandlingshistoriken om man av någon anledning skulle vilja se det.  M v h

 • Det vore bra om det skapas nåt slags dokument som man kan använda som verifikation vid uppdatering av bokföringen. Nu gjorde jag en utskrift från behandlingshistoriken av den aktuella transaktionen (rättelsen), men den är inte så "tydlig".
 • Hej Paolo!

  Håller med dig. När man skriver ut exempelvis en faktura får man ju ett annuleringsdokument vilket även skulle vara önskvärt när man makulerar en betalning. Jag lägger in detta som ett önskemål!

  Önskar dig en trevlig dag.

  Mvh
  Evelina Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.