Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Går det att registrera en ny lön på anställd innan den tidigare lönen uppdaterats?

Hittade ingen bättre rubrik att skriva, och hoppas ni förstår min fråga.

En lönekörning (utbetalning i september) är inte uppdaterad (alla löner är inte gjorda). De löner som är klara är dock utbetalda.

En person som har fått sin lön utbetald enl ovan (i september) har därefter gjort ett utlägg. Det utlägget regleras med nästa lön (utbet i oktober). Jag skulle dock administrativt sett vilja bli av med utlägget genom att registrera det. Det innebär i så fall att jag måste börja med nästa månads lön (oktober) och lägga in utlägget. Jag kommer att spara men inte skriva ut specen för den påbörjade lönen.
Vad händer när jag är klar med septembers löner och uppdaterar dem? Åker utläggspersonens oktoberlön med i uppdateringen?

Förresten, kan jag börja med nästa månads löner innan innevarande månad är avslutad?

Kommentarer

  • Hej Paolo,
    Nej du kan inte göra två löner på samma person utan att ha skrivit ut och uppdaterad den första av dem. Du kan lägga in information i anteckningsfältet på anställdakortet om dessa utlägg och den kan du se sen i registreringsfönstret så att du inte glömmer att lägga till de här raderna i nästa lönekörning. Klicka på knappen Mer i löneregistrering, välj inställningar. Här kan du klicka i att du vill se Anteckningar i löneregistreringen. Då kommer dessa anteckningar att synas när du plockar upp just den personen i löneregistreringen. Till exempel en sådan här sak att du ska komma ihåg att lägga till för utlägg vid nästa lön. I det här fältet i registreringen kan du också redigera texten eller ta bort den. Du behöver inte gå in i uppläggning Anställda igen för att plocka bort texten.

    Ha en trevlig eftermiddag

    Marie Support
  • Kanon!!!

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.