Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Rensa bort dubbletter i skannade fakturor

Ibland skapas dubbletter av skannade dokument. Filnamnen börjar med ._
Jag har sökt igenom alla filer på datorn utan att hitta dessa och de fyller upp rullgardinsmenyn alltmer. Hur rensar jag bort dessa samt säkerställer att det inte blir dubbletter?

Kommentarer

 • Hej,

  Det här med dubletter av filer som heter ._ är inget jag känner igen eller tror är nått vårt program kan skapa egentligen så jag sökte runt efter information. Jag kan inte säga att jag hittade någon exakt förklaring av vad det är för filer eller vart dom kommer ifrån men de flesta träffar man fick pekade på något sett mot någon av följande:

  Man använder Mac/Filerna kommer från en Mac
  Verkar som att det i filsystemet på en Mac är vanligt med sådana filer. Exakt vilken funktion de besitter eller vart de kommer ifrån verkar lite oklart, men det verkar vanligt att man får såna filer efter man t.ex flyttat filerna till en PC.

  Man använder nån form av synkprogram (Dropbox, Google Drive eller liknande
  Det verkar "vanligt" att filer med sådant namn skapas av olika synkprogram som skapar kopior av filerna.

  Jag vet inte hur det ser ut för dig, ifall du använder något av ovan. Men bara så att jag får en bättre bild av det. Du säger att du inte hittar dessa filer på datorn någonstans, men de syns då alltså när du ska regsitrera leverantörsfakturor utifrån bilderna eller vart dyker de upp?

  Är det så att de syns i listan när du ska registrera leverantörsfakturor men inte när du kollar i själva mappen där leverantörsfakturorna ligger så skulle min gissning vara att dessa filer ligger som dolda filer. Om du väljer att visa dolda filer så borde du kunna se och radera dessa filer.
  Om det är så att de ligger dolda här men inte skulle gå att tas bort av nån anledning kan det vara så att vi eventuellt kan bygga in att dolda filer ej ska visas i denna vy. Men det vore intressant att veta om så är fallet först.

  MVH

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.