Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Så här gör du för att koppla upp en ny dator till befintligt molnföretag.

För att komma åt företagen på den nya dator behöver du först uppdatera licensen till att innefatta molndatabasen om du inte redan gjort det. Det gör du under Arkiv - Licensuppgifter, Uppdatera licens och välj Licensuppdatering över internet.

Om du redan vet inloggningsuppgifterna för molnföretaget kan du välja Arkiv - Val av företag - Ny -ange Id och bocka i ruta för Databas i molnet - Välj alt. Mata in inloggningsuppgifter manuellt - ange sedan databasnamn, användarnamn samt lösenord för molndatabasen.

Det enklaste sättet om du redan har dessa företag upplagda på den ursprungliga datorn är att spara ner inställningarna för de företag du vill komma åt genom att stå i företagslistan, markera de företag du vill exportera inställningar för (håll ner CTRL och klicka på de företag det gäller). Gå sedan på knappen Mer - Exportera molninställningar för markerade företag. 

Spara filen som skapas på ett USB-minne som du sedan flyttar till aktuell dator. Alternativt skicka fil med e-post till en adress som du kommer åt på aktuell dator.

Därefter går du in på den nya datorn och till din företagslista. Klicka där på knappen Mer och sedan Skapa företag från fil med molninställningar. Leta reda på filen du skapade från den andra datorn och läs in den. Dina företag kommer nu att läggas upp i företagslistan och de ändringar du gör från denna dator kommer att synas från andra datorer som är kopplad mot samma molndatabas.

För mer information och alternativ kan du läsa vår guide om att komma igång med molnlösning: https://blasupport.blinfo.se/artiklar/teknisk-support/teknisk-support-moln/kom-igang-med-molnlosning/

BL Administration (Uppdaterad ) Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.