Semester direkt på timlön

Vill du att semestern ska läggas direkt på timlönen när du betalar ut lönen?

Kommentarer

  • Du kan koppla en löneart till en annan om du vill att programmet automatiskt ska beräkna och lägga till en rad för semester när du betalar ut timlön till tillfälligt anställda.

    Lättast är att kopiera lönearten för timlön. Högerklicka på lönearten och och välj kopiera löneart. Sätt ett valfritt ID (t.ex. "143" för att ha den tillsammans med övriga lönearter för semesterersättningar) och avsluta med OK. Markera lönearter och klicka på Redigera. Ändra sedan beskrivningen till exempelvis "Semesterersättning timlön". Formeln längst ner blir sedan timlönen (K2 = fältet för timlön på anställd) * den procentsatsen som gäller, alltså "K1*12%"

    För att koppla semesterersättningen till timlönen behöver du redigera lönearten för timlön. Klicka på rullistan "Kopplad" och välj lönearten Semesterersättning timlön. När du nu registrerar timlön och går vidare med enter-tangenten kommer nu semesterersättningen upp automatiskt.

    På vår hemsida www.blinfo.se hittar du information som underlättar ditt företagande och effektiviserar administrationen ytterligare.

    Marie Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.