Semesterdagar

Hej! Om en anställd har semester t ex torsdag-fredag v. 1 och måndag-fredag veckan efter, ska man även lägga semesterdagar på lördagen och söndagen mellan ledigheterna? Har man semester flera hela veckor på rad så tar man ju med helgen mellan. Är det någon skillnad? Mvh Marie
Marie

Kommentarer

 • Hej Marie,

  Det gör ingen skillnad då det ändå bara är arbetsdagarna som det räknas avdrag/semesterlön för och det påverkar heller inget annat så som semesterintjänande, så det går bra vilket som.

  Med vänlig hälsning,
  Malin Support
 • Ok, så det har inte blivit fel då jag inte tagit med helger mellan ledigheter eller helgen i slutet av en 5-dagars semestervecka, om jag förstår rätt?

  Hur är det om man är föräldraledig en hel månad. Kan man gå in på avvikelser och lägga föräldraledigt 220701-220731, för en person som jobbar 5 vardagar i veckan, eller ska man gå in och anmäla måndag-fredag?
  Marie
 • Hej Marie!

  Ja, det stämmer att det egentligen inte spelar någon roll om du har registrerat semester på lördag-söndag.

  Föräldraledighet däremot ska du även registrera på helger. Där räknas varje kalenderdag in i de dagar som är semestergrundande. Är den anställde föräldraledig en hel månad ska frånvaro registreras på alla dagar.
  Jörgen Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.