Semesterlön avdraget

Hej
Jag ska göra semesterlön (och avdraget) för en person som tidigare jobbat heltid men sen oktober förra året varit tjänstledig på halvtid. Vi har löneart 1001 - semesterlön per dag - årets semester (ger korrekt lön på 4,6%), löneart 1002 -semesteravdrag per dag - årets semester (ger avdrag på heltidslönen, dvs för stort avdrag), löneart 1003 - semestertillägg per dag - årets semester (ger korrekt tillägg). Dessa lönearter kan jag inte se om jag tittar i vårt löneartsregister utan de finns upplagda och används när man lägger in uttag genom avvikelser.
Hur rättar jag? Var ser jag hur dessa lönearter 1001, 1002 och 1003 är upplagda?

Kommentarer

 • Hej Marie,
  På de här lönearterna ligger det olika formler vilket gör att det kan bli så här olika om det inte finns en Heltidslön inlagd under konstanterna. En av formlerna har nämnligen Heltidslönen * sysselsättningsgraden och har du inte lagt in heltidslönen så blir beloppet fel.
  Gå in under uppläggning, anställda, välj personen och gå till fliken Lön och Skatt.Här klickar du på knappen "Konstanter för användning" och skriver i heltidslönen på HL.

  Ha en bra dag
  Marie Support
 • Hej. Gjorde som du sa, tog bort från avvikelserna och la in semesterdagarna igen. Blev samma resultat.
  Kan du ringa mig?

  Marie Ivarsson
 • Provade att göra som du beskriver. Tog bort de dagar jag lagt in och la in dem igen. Blir ingen skillnad. Det är alltså en person som är tjänstledig på halvtid. Vad menar du då med heltidslön? Före eller efter tjänstledighetsavdraget?
  Marie Ivarsson
 • Hej
  Den heltidslön som ska stå i fältet inne på konstanter är alltså den lön personen skulle haft om det var heltid. Det blir rätt sedan i beräkningen eftersom det finns en sysselsättningsgrad enl. arbetsschemat.


  Marie Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.