Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Semesterlön i kronor på lönebeskedet

Jag behöver hjälp att få till så att semesterlönen syns i kronor på lönebeskedet och inte i dagar. Jag skulle vilja ha månadens semesterlön samt årets ackumulerade semesterlön.

Tacksam för svar // Lotta

Kommentarer

 • Hej Lotta,

  Du kan lösa detta genom att koppla lönearten för semester till en ackumulator. Ackumulatorn läggs upp under Uppläggning ackumulatorer, här anger det att det är beloppet du vill ackumulera. Denna ska sedan kopplas dels till aktuell löneart (Uppläggning - Lönearter - fliken Fackavgift och ackumulatorer) men också till alla anställda där detta ska ackumuleras (Uppläggning - Anställda - fliken Semester och ackumulatorer).

  Därefter kan du lägga till datafält för detta på ditt lönebesked. Lönebeskeden redigerar du under Arkiv - Blanketter där du markerar raden för Lönebesked och väljer Redigera. Om det är en standardmall kan den inte ändras, men du kan välja att utgå ifrån en sådan och skapa dig en egen mall. Genom att välja Infoga - Datafält kan du lägga till fälten Ackumul_1_Belopp och Ackumul_1_Belopp_Ack (under förutsättning att det är ackumulator 1 du valt att använda.

  Här finns mer att läsa om ackumulatorer:

   https://blasupport.blinfo.se/artiklar/lon/upplaggning-lon/ackumulatorer/ 

 • Hej Jenny

  Tack för hjälp, jag har kommit en bit men jag behöver också få in ett ingångsvärde till detta. Jag har lagt in summan under fliken ackumulatorer i ingångsvärden och där syns beloppet men det dyker inte upp tillsammans med den här månadens belopp under ackumulerat på lönespecen. Hur ska jag göra?

  // Lotta

 • Hej,

  För att det belopp du registrerat via ingångsvärden ska uppdateras på anställdakortet och även på lönebeskedet krävs att du gör en omuppdatering av lönetotalerna. Denna funktion hittar du under Aktivitet - Omuppdatera lönetotaler. Välj ett datumintervall som omfattar hela året du arbetar med. För att kontrollera att du gjort rätt kan du gå in på anställdakortet och fliken Semester och ackumulatorer, här bör du se det totala beloppet nu.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.