Semesterskuld

Hej
Jag har aktiverat semesterhanteringen, samt automatisk bokföring av semesterskuld.När jag uppdaterar säger den att semesterskulden stämmer, ingen bokföring gjord eller något liknande. Jag kan inte heller få fram något saldo på aktuell semesterskuld. Där står antal dagar men inga summor

Mvh Lina
Lina

Kommentarer

 • Hej Lina,

  Jag gissar att du använder semesteravtalet Procentregeln (antingen med timlön eller månadslön) på en eller flera anställda, och att du inte får något värde på dagarna då det saknas underlag för semesterberäkningen.

  För att underlaget för pågående intjänade semesterdagar ska bli rätt behöver dels den hittills intjänade semestergrundande lönen läggas in som ett ingångsvärde. Information om detta hittar du i länken längre ner, under rubriken Ingångsvärden.

  För att få med löner som registrerats i BL Lön Plus i beräkningen behöver en markering göras på den/de lönearter som avser semestergrundande lön så som månadslön, timlön etc. Information om denna inställning hittar du via länken nedan under avsnittet Lönearter.

  https://support.bjornlunden.se/guide/kom-igang-med-bl-lon-plus

  Med vänlig hälsning
  Johan Support
 • Hej
  Tack! Det var lönearten som ställde till det. Det ska dock bara räknas semester från och med lönen utbetald i november, kan jag ställa in det någonstans?

  Mvh Lina
  Lina
 • Hej Lina,

  Du kan gå in i företagsuppgifter - lön - semesterhantering och under alternativ så väljer du att löneunderlaget ska vara baserat på utbetalningsdatum, se bifoga bild.  Med vänlig hälsning

  Madelene Support
 • Det är valt, men hur väljer jag att det bara är på lönerna från och med november? Den räknar på alla månaderna, även tidigare


  Mvh Lina
  Lina
 • Hej igen,

  Okej! De underlag som inte ska vara med lägger du som ett minus ingångsvärde, detta gör du under aktivitet - ingångsvärden lön, gå in på personen det handlar om och välj semesterfliken, här fyller du somsagt i ett ingångsvärde i minus (-), alltså det löner som inte ska vara med i underlag för semesterberäkningen.


  Lycka till!
  Med vänlig hälsning

  Madelene Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.