Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Sjuklön i Arbetsgivardeklaration + Korttidspermittering

Hej
Nu med alla nya regler så undrar jag vad som skall hamna på rad 499 i AGI. Är det endast Sjuklönekostnaden + soc avgifter?, och vilket soc avgift då? 10,21 % eller 31,42 %. Och inget annat som avdrag för karensdag eller sjukavdrag hamnar väl här? Den anställde skall själv sedan söka ersättning för Karensdag hos Försäkringskassan, korrekt?

Och om de anställda har permitterats med 60 % och nu arbetar 40 % har jag lagt in 7,5 %. Betyder det att den anställde får sin månadslön minus -7,5% och sedan söker företaget om ersättning?
Sahar (Uppdaterad ) Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej,
  I ruta 499 hamnar dina sjuklöner + sociala avgifter. De sociala avgifterna som hamnar där är 31,42% på sjuklönen. Du ser till att dina lönearter för karens och sjuklön är kodade som sjuklön om du kör lilla lön - om du kör Lön Plus kommer de automatiskt.
  Det är den anställde själv ansöker om ersättning för karensdagen hos Försäkringskassan.
  När det gäller korttidsarbete har vi en länk här till bättre beskrivning hur du gör i programmet https://support.bjornlunden.se/guide/korttidsarbete-tidigare-benamnt-korttidspermittering.
  Men den anställde går ner i lön med 7,5% och sen ansöker företaget om detta till Tillväxtverket. 


  Ingalill Support
 • Hej igen
  Nu har jag gjort ett test och mina sjuklöner blir 30 158 + soc 31,42% = 39 633. MEN när jag överför filen till SKM så står det i ruta 499 = 31 481?
  En stor differens alltså, vad beror det på?
  Sahar
 • Hej Sahar,

  Jag gissar att du inte tagit hänsyn till gjorda karensavdrag i din beräkning av den totala Sjuklönekostnaden. Det som rapporteras till Skatteverket är utbetald sjuklön inklusive arbetsgivaravgifter. Du ska därför räkna enligt följande:

  Sjuklön - Karensavdrag * 1,3142 = Sjuklönekostnad

  Återkom om du har några funderingar!

  Med vänlig hälsning
  Johan Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.