Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Skapa en faktura

Det är enkelt att fakturera i appen. Innan du börjar bör du fylla i dina företagsuppgifter samt dina grundinställningar för faktureringen. Läs mer om detta under Inställningar.

Se en film:
https://youtu.be/ykYVJamRjA4

Kommentarer

 • Arbetsgång för att fakturera i appen:

  1. Via startvyn trycker du på plustecknet och väljer sedan Intäkt. Tryck sedan på Skapa faktura/kvitto.
  2. Välj vilken typ av faktura du vill skapa. Du kan välja mellan Faktura och Kreditfaktura. Fakturanumret sätts per automatik till första lediga nummer. Du kan välja ett högre nummer, men däremot inte välja ett redan använt nummer.
  3. Fyll i övriga uppgifter enligt önskemål. Vissa val kan bara göras om kunden är privatperson eller vice versa. Vissa val kan även medföra att extra uppgifter måste anges. Det kan t ex röra sig om kundens VAT-nummer.
  4. Välj en kund genom att trycka på Kund [+]. Välj din kund i listan. Om den kund du ska fakturera inte finns upplagd så lägger du upp denna genom att trycka på plustecknet uppe till höger, se denna guide.
  5. Lägg till en fakturarad genom att trycka på Skapa ny rad [+]. För att lägga till flera rader upprepar du detta steg. Du använder artikelregistret som underlag för varje rad. För att se hur man skapar en artikel, se denna guide.
  6. Spara din faktura genom att trycka på knappen Spara. Fakturan hamnar nu som utkast och återfinns under Mer - Fakturor.

  Notera att fakturan ännu inte är skickad. Läs mer om hur du gör detta här.

 • hej fakturaikoner i min app stämmer inte med filmen  anna
 • Hej Anna!
  Det stämmer att utseendet ändrats en del i fakturaregistreringen, dock är alla funktioner identiska och arbetssättet från filmen är i stort sett intakt.

  Hör av dig om det är någonstans du kör fast eller något specifikt vi kan hjälpa dig med!

  Mvh,
  Markus

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.