Eget belopp för skatteavdrag

Jag ska betala ut lön till en anställd på endast 500 kr i bruttolön.
Ingen skatt dras automatiskt, jag har tabell 32 inlagd. på henne.
Jag vill att det dras skatt på bruttobeloppet trots att tabellen säger 0 kr.
Hur gör jag?
Jag måste använda den löneartikel jag har på den anställde.

Kommentarer

 • Hej Ulrica!

  Du kan använda löneart 900 - Frivillig skatt, alternativt 905 - Extra skatteavdrag för att på så vis själv ange den skatt som ska dras.

   Mvh,
 • Är de lönearterna kopplade till arbetsgivardeklarationen, KU10 och till summeringen total skatt på lönebeskedet? Annars måste jag ju hålla koll på det manuellt.
 • Ja, detta sker automatiskt.

  Mvh,
 • Jag vill att konteringen blir på konto 2710 när det gäller dessa lönearter och inte på OBS-kontot! Men det går tydligen inte att redigera...?!
  Yngve
 • Ett tillägg till min förra kommentar. Det hjälper inte att jag själv fyller i konto 2710 vid själva löneregistreringen! På den bokföringsorder som kommer ut är det fortfarande konto 2999.
  Yngve
 • Hej Yngve,

  Både automatisk skatteberäkning (inställning anställdakortet) och lönearterna Frivillig skatt och Extra skatteavdrag krediterar alltid konto 2710 automatiskt. Kontot behöver därför inte anges på lönearten. Undvik därför att sätta något konto för skatten i löneregistreringen - då detta orsakar då bokningen mot 2999.

  Ha en bra dag!

  Med vänlig hälsning
  Johan Support
 • Ok,
  Tack för hjälpen!
  Yngve
 • Hej!
  Jag har en kund som själv sköter lönerna för sig och sina anställda. För att kunna rapportera in lönerna måste jag ju själv upprätta och registrera lönerna i Administration. Problemet är att den av kunden avdragna skatten inte alltid stämmer överens med löneprogrammet. Hur/var kan jag manuellt justera i programmet så att jag får samma skatteavdrag som kunden?
  Owe
 • Hej Owe!

  Du kan använda någon av lönearterna 900 Frivillig skatt eller 905 Extra skatteavdrag för att justera den av programmet beräknade skatten. Anger skriver du ett minus framför antal kommer skatten att minska, istället för att öka.
  Jörgen Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.