Till senaste kommentaren

Skatteavdrag enligt tabell görs inte

Jag har fyllt i skattetabell, beräkna automatiskt och utbetalningsintervall på de anställda men det dras ingen skatt ändå. Jag har också tittat på lönearter där månadslön ärskattegr.ers.med tabellskatt.Är det något jag har glömt?
Kristina

Kommentarer

 • Hej Kristina!

  Kontrollera att du har den nya versionen installerad (2022.1.100). Den innehåller nya skattetabeller. Du ser versionsnummer längst upp i programmet. Kontrollera också att utbetalningsdatumet längst upp till höger i löneregistreringsbilden stämmer.
  Jörgen Support
 • Hej, jag har kollat inställningarna enligt detta inlägg men det sker ändå inget skatteavdrag när jag lägger in en lön.
  Christina
 • Hej Christina!

  Vilket utbetalningsdatum har du på denna lön? För löner med utbetalningsdatum under 2023 behöver du ha version 2023.1.100 eller nyare. Denna version kommer att släppas inom kort.

  Med vänliga hälsningar
  Kristina Support
 • Hej,
  Jag har samma problem. Det görs inte skatteavdrag en den tabell jag har lagt in. HAr gjort FOS-förfrågan.
  Anette Björklund
 • Hej Anette,

  Det finns tre saker man kan kolla om ingen skatt dras på lönerna, det först är att se till så att man har bockat i skatteberäkna automatiskt på den anställdes anställdakort, detta gör man under fliken lön och skatt på anställdakortet. Det andra man kan göra är att man som det beskrivs ovan är att man har rätt programversion, just nu är aktuell programversion 2023.1.105.
  Det tredje man kan kontrollera om allt detta är kontrollerat är att man ser över vilken summa som betalas ut, är det en väldig låg lönesumma se lägsta beloppet på skatteverkets sida under aktuell skattetabell.

  Om du gjort allt detta och det fortfarande inte blir någon skatteberäkning så vill jag att du ringer in till lönesupporten senare idag när vi öppnar 09.30. Vi har öppet till 16.00 idag med stängt för lunch mellan 12.00-13.00.

  Telefonnumret till oss är 0650-541405.


  Med vänlig hälsning
  Madelene Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.