Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Skattedeklaration på individnivå

Hej, jag änvänder BL lön sedan länge. Behöver jag köpa till någon tjänst för att kunna lämna deklarationer på individnivå?
Mvh

Monica JAnsson

Kommentarer

 • Hej Monica,

  Du behöver gå över till vår molntjänst för att i programmet kunna skapa filen för arbetsgivardeklaration på individnivå. Ring oss på 0650-541400 så kan vi ändra på licensen. 

  M v h
  Anders
 • Men det måste väl ändå gå att skapa den XML-fil som skatteverket efterfrågar utan att databasen flyttas till molnet?
  // Ulf
  Ulf
 • Hej!

  Om du önskar få ut XML-filen ur BLA krävs att du har företaget i fråga i molnet.
  Detta då funktionen för skapandet av filen är byggt i en webbmiljö och det krävs då en koppling till molnet för att hantera informationen 

  Självfallet kan du fylla i uppgifterna manuellt på skatteverkets hemsida, nedan kan du läsa om vilka underlag som då krävs.
  https://blasupport.blinfo.se/artiklar/lon/om-bl-lon/underlag-for-manuell-inlamning-av-arbetsgivardeklaration-pa-individniva/
  Mattias Support
 • Idag kan man få ut xml-fil med motsvarande information framtagen för hela året under "Årsrutiner Kontrollupgifter". Den utgår från samma datamängd men har ett annat xml-schema. Jag ser inget annat än affärsmässiga skäl till ert snack om krav på molntjänst. Det kan inte vara så att det 2019 blev svårt att programmera xml-rapporter för windows-program!
  De företag som inte låter er lagra bokföringen - vad föreslår ni för rutin för dem?
  Ulf
 • Vi kan skapa filen men efter som den bygger på API:er behöver din databas ligga i molnet. Vi arbetar mot att våra program ska ligga i Webben och detta är ett steg i den riktningen.
  De företag som inte låter oss laga informationen rekommenderar vi att inte använda våran molntjänst, vilket också innebär att vissa funktioner då inte kommer fungera.
  För dom som inte vill lägga upp företaget i molnet hänvisar vi till länken ovan för manuell registrering uppgifterna.
  Mattias Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.