Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Redigera AGI, arbetsgivaravgifter ungdomar

Vi hade en sommaranställd som var född 2005. Programmet beräknade full arbetsgivaravgift på honom, 31,42.
Verifikationen har jag korrigerat till 10,21 men underlaget för skattedeklaration som jag skall skicka in till Skatteverket anger fel arbetsgivaravgift. Innan man skapar filen så finns en knapp "Redigera" men det händer inte något när man trycker på den.
Hur rättar jag till innan jag skickar in filen?

Kommentarer

 • Hej Per-Åke,

  Arbetsgivaravgift ungdomar (ej fyllda 18 vid årets början, 2019)
  Att du fått fel arbetsgivaravgift beror med största sannolikhet på att du hade en gammal programversion när lönen registrerades. De nya reglerna började gälla i augusti (utbetalda löner i augusti 2019 och framåt) och du behöver ha version 2019.3.102 (eller senare) för att beräkningarna ska ske enligt de nya reglerna.
  Du hämtar ny programversion via Hjälp - Hämta ny version.

  Rätta AGI

  Knappen "Redigera" i funktionen för Skattedeklaration i BLA gäller endast Momsdeklarationen och Sammanställningen, dock inte AGI.

  För att rätta en ej inlämnad AGI-fil gör du enligt följande: Du kan återställa den/de lönerna (OBS! BL Lön, ej BL Lön Plus) via Aktivitet - Återställ lönekörning. Markera den/de löner du behöver justera och välj "Återställ". Du kan nu öppna de återställda lönerna i Löneregistreringen. Klicka på knappen "Spara" och kontrollera att arbetsgivaravgifterna beräknas rätt via fliken "Summering" (se bild).  Spara och uppdatera lönen som vanligt. Skapa sedan en ny AGI-fil och ladda upp hos Skatteverket "Deklarera via fil". Den nya filen kommer nu att ersätta den tidigare inlämnade deklarationen.

  Med vänlig hälsning

  Johan Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.