Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

MOSS-registret

Är BL administration anpassat för nya redovisningen till MOSS registret hos skatteverket? Har en kund som ska registrera sig och då ska vi redovisa samtidigt som vi gör periodiska sammanställningen....men inte på vanliga momsdeklarationen vad jag har förstått.

Kommentarer

 • Hej!

  BL Administration inte anpassat för MOSS och i dagsläget finns det inte med i utvecklingsplanen.

  Ha en trevlig dag!

 • Hej - har kund som ska rapportera från 1 januari - hur gör vi då på för att få ut underlag för inrapportering till Skatteverket?

 • Hej

  För att skapa en periodisk sammanställning måste du göra enligt följande instruktion.

  Periodisk sammanställning (fd kvartalsredovisning) av EU-försäljning
  Den särskilda kontoreskontran för periodisk sammanställning lägger du upp om du har försäljning eller trepartshandel till länder inom EU som ska redovisas till Skatteverket. Du måste då ha separata försäljningskonton upplagda i kontoplanen för det ändamålet. Om du inte har bokfört EU-försäljningen separat tidigare så lägger du upp ett konto för försäljning av varor till EU-land, ett för tjänster och ett konto för trepartshandel om du har sådan. Kontot för varuförsäljningen ska vara kopplat till ruta 35 i skattedeklarationen och kontot för tjänster till ruta 39. Har du verksamhet som innefattar trepartshandel ska även den redovisas på egen rad i skattedeklarationen, rad 38. Du kan läsa mer om hur du kopplar konton till Skattedeklarationen i avsnittet om Momsrapporten. Du lägger sedan upp en kontoreskontra per konto. När du sedan skriver ut underlaget till periodisk sammanställning kommer alla reskontror med den typen att sammanslås till samma underlag.

  1. Gå in i programmet under Uppläggning och därefter Kontoreskontror. Klicka på knappen Ny för att lägga upp en ny kontoreskontra.

  2. Du kommer först till fliken Grunduppgifter, där du kan registrera:

  Konto: Det är här du anger vilket konto som reskontran ska kopplas till. Du kan välj knappen Konto för att söka i kontoplanen.
  Namn: Du bestämmer själv vad du vill kalla kontoreskontran.
  Kontoreskontra: Välj Periodisk sammanställning.
  Använd två nivåer: Denna kryssruta är förvald och kan inte ändras.
  Ledtext nivå 1: VAT-nummer är förvalt och kan inte ändras.
  Ledtext nivå 2: Trepartshandel är förvalt och kan inte ändras. Du anger om reskontran avser trepartshandel eller inte genom att välja Ja eller Nej i listan till höger om ledtexten.
  Snabbupplägg kunder: Om VAT-numret inte finns i namnregistret på nivå 1, får man möjlighet att lägga in detta och företagsnamnet vid registreringen.

  1. Under fliken Namnregister kan du lägga in ett register som är kopplat till nivå 1, dvs här lägger du in VAT-nummer och företagsnamn. När det gäller periodisk sammanställning måste VAT-numret finnas med när du skickar in sammanställningen till Skatteverket. Du kan lägga till nya namn i registret genom att välja Lägg till. Du kan ändra eller ta bort poster genom att välja Redigera eller Ta bort. Du kan även exportera/importera namnregistret till/från en textfil med knapparna Export och Import.

  Utskrift periodisk sammanställning
  För att få ut underlaget till periodisk sammanställning väljer du Utskrift, Periodisk sammanställning. Där kan du välja att skriva ut ett underlag som du manuellt för in på originalblanketten.

  1. Välj Utskrift i menyraden och sedan Periodisk sammanställning. Där kan du välja om du vill ha Sammanställning per månad eller per kvartal.

  2. Därefter väljer du om du vill ha utskrift på papper (skrivarikonen) eller Utskrift till fil för elektronisk redovisning.

  3. Har du valt att skriva ut till fil får du upp en ruta där du ska ange uppgifter om ansvarig uppgiftslämnare. När du är klar trycker du OK, då får du upp en ruta där det anges var filen sparas, därifrån hämtar du den och laddar upp via Skatteverkets hemsida.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.