Till senaste kommentaren

Skattesatser hoppar ur anställdakortet

Hej!

Vi har under detta år haft stora problem i löneprogrammet: Skattesatserna som lagts in för anställda nollställs gång på gång. Så varje ny omgång vi ska lägga in nya löneutbetalningar måste vi börja med att för varje anställd lägga in rätt skattesats igen. Extremt krävande och ineffektivt. Dessutom blir det inte sällan fel någonstans, när någon som lämnat intyg för att undantas från skatt ändå får skatten dragen etc.

Vad har hänt? Vi har uppdaterat till nya versioner kontinuerligt, enligt instruktion från programmet.

Med supervänliga hälsningar

Maria

Maria

Kommentarer

 • Hej Maria!

  Jag förstår din irritation. Det är den FOS-förfrågan som programmet automatisk gör som ställer till det för dig. Kontrollen av anställdas skattetabeller och ev jämkning mot Skatteverket är naturligtvis tänkt att underlätta för löneadministratören. Tyvärr har den nog hittills stjälpt mer än den hjälpt eftersom vi haft olika problem med den.

  Det senaste är att om du lägger upp en ny anställd så görs en kontroll av samtliga anställda. Vilket innebär att om du har markerat jämkning + angivit en %-sats på anställdakortet, så kommer den att skrivas över med en skattetabell (eller en jämkning). Det ska rättas till.

  Om du har anställda som det alltid ska dras 30% skatt på kan du enklast markera Tillfällig lön under Utbetalningsintervall på anställdakortet (fliken Lön och skatt). Den kommer då att styra över eventuella skattetabeller och jämkningar.
  Du kan också markera Skatt i procent och ange en skattesats om du även markerar Undantag från FOS-förfrågan. Då kommer den anställde att undantas vid den automatiska kontrollen.


  Jörgen Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.