Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Skicka lönebesked via one.com

Vi mail via one.com. vill skicka ut lönespecifikationen via mail men får det inte att fungera.
Går det? Hur gör man? Vänligen Patrik / Mälardalens Logistik Bemanning AB Kundnummer:318747

Kommentarer

 • Hej Patrik,

  För att du ska få det att fungera med one.com behöver du lägga in så kallade SMTP-inställningar under arkiv – grundinställningar – fliken epost. Markera Använd direktkommunikation SMTP. Ange inställningarna som nedan beskrivet:

  • E-postadress avsändare. Den adress som står som avsändare på de mail som skickas, om någon svarar på ditt mail kommer svaret till denna adress.

  • Namn avsändare. Det namn som står som avsändare på de mail som skickas. Tex kontaktperson eller företagsnamnet.

  • Skicka alltid hemlig kopia till epost. Då programmet skickar dina mail kommer det inte sparas någon kopia av skickade brev som du kanske är van från din utkorg i mailen. Om du skulle vilja ha kvar en kopia på alla mail som skickats kan du fylla i din mailadress här, det är inget som syns för mottagaren.

  • SMTP server. Det här är den mailserver som tar hand om och skickar iväg dina mail, vanligtvis använder man sin internetleverantörs server. Om du inte vet vad servern heter kan du kontakta din internetsupport eller söka på internet, skriv då internetleverantörens namn +smtp. (Du skulle också kunna titta på kontoinställningarna i ditt mailprogram för att se vad som står där).

  • SMTP autentisering. Oftast behöver du inte markera och fylla i något här, men vissa internetleverantörers SMTP-servrar kräver ett användarnamn och lösenord. Dessa är då ofta samma som de användaruppgifter du har till din mailadress.

  • SSL och port. Normalt kryssar du inte i denna ruta. Om den SMTP-server du använder kräver så kallad SSL-kryptering har du möjlighet att här skriva i vilken port som ska användas. Dessa uppgifter får du då från den som har hand om SMTP-servern.

  • Mailsignatur. Här har du möjlighet att fylla i en hälsning som kommer med i slutet av alla mail som skickas. På varje kund måste du även fylla i deras epostadress samt kryssa i rutan faktura via epost.

  Återkom om du funderar över något.

  Anders Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.