Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Skillnad mellan direkt betalning och skicka betalning för bevakning?

Jag förstår inte skillnaden mellan direkt betalning och skicka för bevakning, kan ni förklara det för mig?

Kommentarer

 • Om du väljer direkt betalning kommer fakturan att markeras som betald och har du då en automatisk uppdatering till bokföringen så blir det en verifikation på betaldatumet direkt.
  Vid "skicka för bevakning" blir fakturan markerad som bevakad, det bokförs ingenting vid själva skickningen. Sen när bankgirot meddelar dig att fakturan betalts på förfallodatumet som fanns med i filen måste du gå in i Återredovisning och göra betalningen. Det blir alltså två moment du ska göra om du väljer alternativet skicka för bevakning. Du lägger in alla dina leverantörsfakturor och skickar iväg dem direkt. Bankgirot sköter betalningarna enligt förfallodatumen på de olika fakturorna.

  Marie Support
 • Jag förstod inte heller skillnaden - jag är helt ny i programmet. Jag registrerade betalning av ett antal fakturor, och hade "Skicka fakturor för bevakning" markerad. När jag sen uppdaterade fick jag ut en utskrift med rubriken "Journal skickade leverantörsbetalningar". Sen kollade jag i dagboken, och där fanns ju inga verifikationer. Hur skulle jag kunna få tag i dessa leverantörsbetalningar och få in dem rätt som direktbetalningar i stället? De är ju redan betalda för länge sedan och skulle bara registreras i reskontran och i bokföringen.
  Men efter mycket letande testade jag funktionen "Återredovisning Pg/Bg" och via den kunde jag rätta till misstaget. Nu är Betalning leverantörsfakturor inställd på Direktbetalning!

 • Hej Nils,

  Bra att det löste sig till slut, det är lite lurigt vad som är skillnaden mellan direkt betalning och skicka fakturor för bevakning.

  M v h

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.