Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Slött system vid arbete utomlands

varför är erat system så trögt varje gång jag är utomlands så tar det evigheter att jobba i systemet, jag vet att vi har snabbt internet i Sverige, men det är inte så dåligt utomlands så man måstet vänta 2-3 min varje gång man skall byta sida.

Kommentarer

 • Hej Leif

  Att det upplevs som långsammare när man är utomlands kan bero på flera orsaker, en viktig faktor är hastigheten på internet vad gäller uppladdning. Att det går snabbt att surfa i övrigt betyder att nedladdningshastigheten är bra, men då man arbetar i molnet i BLA körs det mycket data och kommunikation  från din dator till vår server vilket kräver en uppladdningshastighet på minst 1 mbit för att det ska fungera stabilt.
  Sitter man dessutom på ett kontor eller konferenslokal där det finns brandväggar och routrar som kontrollerar trafiken kan det också påverka hastigheten.
  Prova gärna att mäta din hastighet via www.bredbandskollen.se och notera särskilt vad du har för uppladdningshastighet. Är den stadigt över 1 mbit kan det vara andra  orsaker till långsamheten, återkom då gärna så att vi kan undersöka vidare! • Hej
  Nu har jag testat fler gånger.
  Nerladdning ligger mellan 22-35 Mbit
  Uppladdning ligger på 11 mbit • Hej,

  När man är utomlands är det inte bara hastigheten som är det viktiga, utan även tiden det tar från att man skickar data tills att det kommer fram. Detta kallas förenklat för svarstid vilket också kan ses på bredbandskollen. Ibland skapar denna tid problem då det varje gång man klickar i programmet skickar information till våra servrar i Sverige. Vad har du för tid där under "svarstid"?

  Mvh


 • Hej.
  301

 • Hej igen,

  301 i svarstid är ganska mycket. Du kan alltid testa att byta från Wi-fi till kabel. (om du nu kör Wi-fi). Annars har jag nog slut på idéer för att kunna skapa bättre förutsättningar.

  Jag tror det är en stor orsak till problemet.
  Mvh

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.