Till senaste kommentaren

Registrera fakturor från annat system

Hej jag har ett antal fakturor från ett annat system som jag ska registrera i fakturasystemet men jag behöver ju ingen utskrift då jag redan har fysisk faktura. Om jag nu sparar fakturorna för utskrift i fakturabilden så går det väl fortfarande att uppdatera dessa? Vill inte skriva ut i onödan. Kan man på något vis ange fakturanummer manuellt eftersom fakturorna redan har fakturanummer?

Kommentarer

  • Hej Mikael,

    I detta fall är det nog bättre att du lägger in fakturorna manuellt i reskontran, alltså via aktivitet - manuell registrering kundreskontraposter. Då behöver du inte fylla i alla uppgifter som är med i fakturan och sedan skriva ut dom, utan endast ange kund/fakturadatum/fakturanummer och belopp. Du kan när du är inne i den rutinen klicka på F1 så kommer du in i manualdelen som beskriver funktionen.

    Är det ett måste att du kan skriva ut en fysisk fakturakopia måste du dock lägga in dom via fakturaregistreringen. I så fall kan du skriva ut dom förslagsvis med en PDF-skrivare. Det finns inget bra sätt att sätta fakturanummer på dom fakturor du på det viset registrerar utan fakturanummer sätts när du antingen skriver ut fakturan eller förhandsgranskar den.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.