Till senaste kommentaren

Specialpris till viss kund i tidredovisningen

Vill du kunna ställa in unika priser för vissa kunder?

(Uppdaterad )

Kommentarer

 • Du kan lägga in ett speciellt pris för kunden under Uppläggning, Prissättning tid. Klicka på Ny och välj vilken kund och arbetskod det gäller och skriv in priset.

  Marie Support
  (Uppdaterad )
 • Vore det inte enklare att ha det på "kundkortet"?

  Förstår dock tanken, har man många olika priser för olika åtgärder kan det bli omfattande, lägg därtill om man har artiklar upplagda för andra åtgärder.

  - Men skulle man inte kunna knyta ihop det på kundkortet med ivf en länk till "specialpriserna"?
  Förutom det (eventuella) pedagogiska i det så spar det kanske också tid.

  Jag hade lagt upp kostnadsställen för kunder och artiklar och det visade sig att kunden (kundkortet) styr vilket kst intäkten hamnar på (orutinerat av mig).
  - Antar då att det speciella priset övertrumfar artikelns pris?

  Det är lätt att gå bort sig om man sällan använder sig av vissa funktioner. Det finns utöver detta också olika prislistor att ta till ...
  Maestro
 • Hej Maestro och tack för dina synpunkter!

  Jag tror att prissättningen ligger som en egen funktion för att den ska vara lite lättare att hitta, kanske också för att den ofta används för att sätta priser för flera kunder (grupper) vid samma tillfälle.

  Jag håller med om det borde finnas en länk från kundkortet till prissättningen. Det är en bra idé.

  Ja, kunden styr över artikeln vad gäller hur bokföringen ska göras (konto, kostnadsställe/kostnadsbärare/projekt). Men du kan kasta om ordningen genom att under Arkiv, Företagsuppgifter, Fakturering, fliken Redovisning, genom att markera Försäljningskonto på artikel före konto på kund. Då kommer artikeln eller arbetskoden styra över kunden.

  Prissättningen kan vara en djungel. Kort kan man säga att ju mer specifik du blir när du ställer upp ett villkor, desto mer styr det priset över andra priser. Så om du t ex i prissättning tid anger att en viss kund, tillsammans med en viss medarbetare och arbetskod ska ha ett visst pris, så kommer det att övertrumfa allt annat. Matrisen som går att bygga är ganska omfattande. Här kan du läsa om turordningen för prissättning: https://support.bjornlunden.se/guide/prissattning-i-bl-tidredovisning.

  Återkom gärna om något är oklart.

  Jörgen Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.