Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Problem vid uttag rapporter med id-nummer innehållande bindrestreck

Hej! Jag märkte att programmet inte kan sortera ut tider i kategorier för några av mina arbetskoder - vissa arbetskoder fungerar och andra inte.
Är det någon inställning för just dessa koder jag har missat att göra och i så fall vart hittar jag dessa?

Mvh Robert

Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Hej

  På arbetskoderna finns ingen ruta för att kategorisera.
  Har du möjligen angett någon varugrupp och vilken lista är det du vill skriva ut?
  behöver mer info för att kunna hjälpa vidare.

 • När jag skulle göra tidrapporter/spec deb.underlag för min kund med urval för olika arbetsgrupper (tjänster) så var det några arbetsgrupper som "inte slog igenom" vid själva urvalet utan bakade ihop dessa i en och samma tidrapport/spec.

  Grej är den att urvalet fungerade bra på några arbetsgrupper men då inte på alla, (samma kund)

  Har jag lyckats beskriva det bättre? :-)

 • Hej!

  Den selektering som ska göras vid utskrift debiteringsunderlag är att alla arbetskoder av typerna Debiterbar eller Ej arbetskod ska komma med i rapporten. Jag har märkt att om du ändrar typen av arbetskod (Uppläggning, Arbetskod) så slår det inte igenom i rapporten, om du inte registrerar om transaktionen. Kanske är det problemet?

  Under Uppläggning, Tidgrupper, kan du dela in huvudkategorierna (debiterbar, ej debiterbar, ej arbetskod, ledighet) i undergrupper. Dessa kan sedan användas t ex för att summera tid på fakturan som skapas. Är det dessa du menar med "urval olika arbetsgrupper"?

  Under Utskrift, Debiteringsunderlag, kan du i de olika rutorna selektera på t ex vissa arbetskoder. Om du skriver in ett intervall av arbetskoder och id innehåller andra tecken än siffror och bokstäver (t ex bindestreck), måste du omgärda id:t med citattecken. Det kan se ut t ex så här:

  "10-1"-"10-10"

  Jag är ledsen för att jag inte kan ge ett mer exakt svar. För att hjälpa dig mer måste du npg ladda upp ditt företag till oss under Arkiv, Export, Företagsdata till BLA support-ftp. Samt förklara vilken rapport du skriver ut och vilka inställningar du gör för att selektera.

  Jörgen Support
 • Hej!

  När jag läste att bindestreck inte uppskattas av programmet så hittade jag skillnaden på de olika arbetskoderna - det finns bindestreck i de arbetskoder som den inte kan göra ett urval för i tex översikten.

  Det verkar som att man inte kan ändra ID:et i befintligt upplagda arbetskoder. När man lägger upp en ny ID så kan man heller inte ange citattecken - finns det något sätt att kunna ha bindestreck i arbetskodsidet?

 • Jag var nog lite otydlig i mitt svar. Id:t ska inte ha citattecken, men om du i en rapport bara vill se vissa arbetskoder/artiklar kan du i villkoret du anger omgärda id:t med citattecken.

  Programmet kommer tolka id 1-10 som 1 till 10, Skriver du "1-10" tolkas det som en arbetskod med id 1-10.

  Jörgen Support
 • Aha! - kanon! Tackar

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.