Till senaste kommentaren

Spegelvända / Backa en lönekörning i Lön Plus

Har det blivit fel på en lön som du ännu inte betalat ut den till den anställde? Då kan du spegelvända lönen och göra om den igen för att få ut ett nytt korrekt lönebesked utan synliga korrigeringar.
(Uppdaterad )

Kommentarer

 • Börja med att gå in i kalendariet och ta bort alla avvikelser i avvikelseperioden som lönen avser. (Obs! Ingen ny löneperiod får vara upplagd). Klicka på en avvikelse och tryck sen Delete på tangentbordet. Då vitmarkeras alla avvikelser av samma typ. Lägg inte in den rätta avvikelsen än, förrän du gjort den här spegelvända lönen och uppdaterat den.

  Gå in i löneregistreringen, välj på "Typ av lönekörning" Extra Lönekörning, backa till det utbetalningsdatum och den löne- och avvikelseperiod som lönen avser.
  När du kommer in i löneregistreringen väljer du den anställde som det gäller. De fasta löneraderna kommer då att laddas in, sätt ett minus framför siffran i kolumnen för antal. Klicka sen på knappen Avvikelser och välj Hämta avvikelser för perioden, då laddas de korrigerade avvikelserna in och får en # framför sig. Lägg in eventuella andra lönearter som fanns med på det ursprungliga lönebeskedet - fast med minus.

  Spara, skriv ut och uppdatera lönen.

  Efter detta kan du "börja om". Gå in i kalendariet och lägg in avvikelser som det skulle ha varit och skapa en ny lön igen.

  Ha en bra dag
  Marie Support
  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.