Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Skapa nytt räkenskapsår innan föregående år är låst

Går det bra att börja bokföra 2016 innan 2015 är låst? Uppdateras ingående balanser i 2016 när ändringar görs i 2015?

Kommentarer

 • Ja det går bra att arbeta i båda åren parallellt och preliminära ingående balanser läses över till efterföljande år automatiskt. Var noga med vilket år du för stunden arbetar i för att undvika felinmatningar.

  Klicka in på vår hemsida www.blinfo.se där hittar du information som underlättar ditt företagande och effektiviserar administrationen ytterligare.

  Jonas Support
 • Låst årsbokslut 2018
  Hej,
  Jag undrar hur man kan öppna ett låst bokslut då jag måste korrigera några fel under räkenskapsåret 2018 och bl a göra en omföring av årets resultat?

  Eric Rossmon
 • Hej Eric,

  Om du går till knappen räkenskapsår - markera 2018 och välj redigera - redigera inställningar för räkenskapsår - välj löpande bokföring aktivt. Du kan sedan redigera räkenskapsåret igen och välja redigera låsning av perioder - klicka på knappen öppna låst period så kan du där låsa upp from period 201801.

  Observera att det inte går att korrigera fel i verifikat som blivit låsta, även om perioden nu är upplåst. Är det ett fel i ett verifikat får du göra ett nytt verifikat där du gör korrigeringen.

  M v h
  Anders

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.