Till senaste kommentaren

Ta bort Förändringar i eget kapital

Hej,

Jag upprättar en årsredovisning för en ideell föreningen enligt K2. Använder K2 mall för årsredovisningen. Enligt K2 regelverket ska Förändringar i eget kapital ej presenteras. Jag lyckas dock ej ta bort den från förvaltningsberättelsen. Hur går jag tillväga?

Kommentarer

  • Hej Justina!

    Du har helt rätt i att en årsredovisning för en ideell förening inte ska ha förändringar i eget kapital i förvaltningsberättelsen enligt K2. I ingången Ideell förening Årsredovisning K2 har vi därför inte förändringar i eget kapital som val, utan där finns endast Verksamhet och Flerårsöversikt.

    Jag skulle gissa på att du är i en annan ingång, möjligtvis ekonomisk förening K2. För att se vilken ingång du har valt klickar du på fliken Basuppgifter och sedan knappen Företagsuppgifter. Välj fliken Övrigt i dialogen och kolla i fältet Uppställningsform. Om så är fallet att du är i en annan ingång går det tyvärr inte att ta bort förändringar i eget kapital i programmet. Det du kan göra är att antingen exportera årsredovisningen till exempelvis Excel och manuellt ta bort informationen där innan du skriver ut. Alternativt gör du en ny SIE-import i rätt ingång, tyvärr följer inte det arbete du redan gjort i din befintliga fil med då.

    Hälsningar
    (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.