Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Kan ej ta bort kund från kundregistret

Hej!

Hur tar jag bort en kund från kundregistret? När jag försöker ta bort kunden står den att denne förekommer i andra register och kan därför ej raderas.

Kommentarer

 • Hej Emilia,

  En kund du gjort en faktura till går tyvärr inte att ta bort, du kan däremot markera den som passiv så att den inte syns. Redigera kunden och bocka i rutan passiv kund långt ner till höger.

  M v h

  Anders Support
 • Jag vill totalradera en kund i systemet, pensionerat sig, och vill lägga in en ny kund på det kundnumret, men får felmedd ......det finns kopplingar till andra register". Jag kan ju inte göra den passiv i kundreskontran. Då kan jag ju inte fakturera den nya kunden?? Hade varit enkelt, som i andra program, radera kund, borta. Hur gör jag här?

  Mvh
  Per
 • Hej Per,

  Om du vill återanvända ett kundid du haft på en tidigare kund och som du dessutom fakturerat behöver du använda en så kallad rutinkod. Om du går till arkiv - systemunderhåll - rutinkod - skriv där Faktchangekundid - OK - välj ändra enstaka kunder - fyll i kundnumret på den aktuella passiva kunden som du vill ta bort och ge den kunden ett helt nytt id som inte finns sedan tidigare - OK. Efter detta flyttas all fakturahistorik i databasen från det tidigare kundnumret till det nya och du kan sedan markera det nya kundnumret som passivt via uppläggning - kunder - markera kunden och bocka i rutan passiv kund. Efter detta kan du skapa en ny kund med det id-nummer som den tidigare kunden hade.  M v h

  Anders Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.