Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Kan ej ta bort kund från kundregistret

Hej!

Hur tar jag bort en kund från kundregistret? När jag försöker ta bort kunden står den att denne förekommer i andra register och kan därför ej raderas.

Kommentarer

 • Hej Emilia,

  En kund du gjort en faktura till går tyvärr inte att ta bort, du kan däremot markera den som passiv så att den inte syns. Redigera kunden och bocka i rutan passiv kund långt ner till höger.

  M v h

 • Jag vill totalradera en kund i systemet, pensionerat sig, och vill lägga in en ny kund på det kundnumret, men får felmedd ......det finns kopplingar till andra register". Jag kan ju inte göra den passiv i kundreskontran. Då kan jag ju inte fakturera den nya kunden?? Hade varit enkelt, som i andra program, radera kund, borta. Hur gör jag här?

  Mvh
  Per
 • Hej Per,

  Om du vill återanvända ett kundid du haft på en tidigare kund och som du dessutom fakturerat behöver du använda en så kallad rutinkod. Om du går till arkiv - systemunderhåll - rutinkod - skriv där Faktchangekundid - OK - välj ändra enstaka kunder - fyll i kundnumret på den aktuella passiva kunden som du vill ta bort och ge den kunden ett helt nytt id som inte finns sedan tidigare - OK. Efter detta flyttas all fakturahistorik i databasen från det tidigare kundnumret till det nya och du kan sedan markera det nya kundnumret som passivt via uppläggning - kunder - markera kunden och bocka i rutan passiv kund. Efter detta kan du skapa en ny kund med det id-nummer som den tidigare kunden hade.  M v h

  Anders Engman
 • varför kan jag inte ta bort kunder som jag inte har längre,det är flera år sedan jag avslutade dom
  Gert
 • Hej Gerd,
  Om det finns information skapat/ sparad till kunden (fakturor) så går dem inte att ta bort. Även om det är på ett tidigare räkenskapsår.

  Det du kan göra är att du markerar kunderna som passiva. Då syns dem inte i din kund lista utan hamnar i en egen lista.

  Detta justerar du genom att gå in påkundkortet och bocka i "Passiv kund" nere i högra hörnet.

  mvh,

  Linus
 • Är jag tvungen att ha kvar kund som är 10 år gammal.

  Gert
 • Ja. finns det fortfarande fakturor osv kopplat till kunden i tidigare räkenskapsår får du istället markera dem som passiva enigt anvisning 😀

  Linus
 • Fakturorna är bortrensade.
  Gert
 • Hej,

  Om du har tagit bort fakturorna, kan du inte då ta bort kunderna eller får du fortfarande meddelande om att det inte går?

  Med vänliga hälsningar
  Angelica Support
 • Ja jag får samma svar

  Gert
 • Hej,

  Om du går via Arkiv - Systemunderhåll - Borttag gamla poster så kan du därifrån ta bort allt som ligger på dessa kunder, och när det är gjort kan du därefter radera kunderna.

  Jag skickar med manualen på hur du går till väga.

  https://blasupport.blinfo.se/artiklar/allmant/arkiv/borttag-gamla-poster/

  Med vänliga hälsningar
  Angelica Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.