Till senaste kommentaren

Intäkter visas med minustecken i resultatrapporten

Hej!
En del kunder är inte van vid att intäktskonton föregås av minustecken och kostandskonton utan (plustecken) tecken. Går det att ändra detta i rapporterna?

(Uppdaterad )

Kommentarer

 • Hej!

  Du kan ändra detta genom att gå in i bokföringsmodulen - menyn uppläggning - bokföringsrapporter - redigera resultatrapporten och bocka i rutan teckenbyte.

  Om du vill att nya företag du lägger upp i programmet ska få denna ruta automatisk ikryssad kan du under arkiv - grundinställningar - välja Ja vid teckenbyte i resultatrapport nya företag.

  Önskar en trevlig dag.

  (Uppdaterad )
 • Hej!
  Jag har en fråga ang kolumnen kredit i konteringen.
  Då jag ska skriva in tex en av mina fakturor i kredit, så blir det ett minustecken före.Sedan när jag drar ut en resultatsrapport så ser det ut som att jag har ett underskott i mitt företag. Fast jag vet ju att jag har gått med vinst. Jag förstår inte detta, skulle jag ha försökt att få bort minustecknet?
  Jenny
 • Hej Jenny,

  Om du vill kan du göra ett teckenbyte i programmet så att intäkter visas som positiva och det gör du under uppläggning-bokföringsrapporter. Sedan markerar du resultatrapporten klickar på redigera sätt sedan en bock i rutan för teckenbyte.

  Med vänliga hälsningar,
  Johannes Support
 • Tack. Men påverkar detta (då det blir minus) min resultatrapport, som då också får minus, och i slutändan min inkomstdeklaration som kommer att få underskott?

  Jenny
 • Detta påverkar inte resultatrapporten eller inkomstdeklarationen. Utan teckenbytet ändrar bara utseendet på rapporten.

  Med vänliga hälsningar,
  Johannes Support
 • Tack. Men om jag skriver in minus i inkomstdeklaration som följd av minustecknet i resultatrapporten - då blir det väl noterat som underskott i verksamheten?

  Vad har då detta minustecken, som uppkommer vid kontering, för funktion?
  Jenny
 • Hänger inte riktigt med? vilken kontering är det du syftar på när du säger att det uppkommer ett minustecken? För det ska som sagt inte påverka rapporten samt inkomstdeklarationen eftersom detta bara är ett teckenbyte som ändrar utseende på rapporten.

  Med vänliga hälsningar,
  Johannes Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.