Tidigare års resultat

Hej
När jag ska bokföra Årets resultat i samband med bokslutet så ser jag att det ligger ett belopp kvar på "Resultat från föregående år" i balansräkningen, fel resultat har alltså bokförts förra året. Hur korrigerar jag detta så det blir rätt i både bokföringen och årsredovisningen?
Viktoria

Kommentarer

 • Hej Viktoria!

  Om ditt föregående år inte är låst så kan du göra det. I samband med att du låser året får du en fråga om att bokföra årets resultat. När du svarar Ja på den frågan så kommer programmet att bokföra det belopp som du har som "Resultat från föregående år" i en ny verifikation på det gamla året.

  Med vänliga hälsningar
  Kristina Support
 • Tack för svar!

  Årsredovisningen jag gör nu kommer ju visa ett annat belopp på föregående år mot vad årsredovisningen som lämnats in för förra året gör. Men så får det bli eller?
  Viktoria
 • Hej Viktoria!

  Om du har fått årsredovisningen godkänd av bolagsverkets så ska man inte ändra på det året. Jag behöver kolla upp med en kollega hur du ska göra i detta fall. Har det hänt något efter att du gjorde årsredovisningen? Har det tillkommit någon verifikation?

  Med vänliga hälsningar
  Kristina Support
 • Hej Viktoria!

  Har kollat upp med en kollega och det går inte att korrigera en redan inlämnad årsredovisning utan jämförelsesiffrona måste stämma mellan åren.

  Har det tillkommit någon verifikation efter du gjort årsredovisningen eller har inte bokslutsverifikaten läst tillbaka till bokföringsprogrammet?

  Med vänliga hälsningar
  Kristina Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.