Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Traktamentesbelopp uppdateras inte vid versionsuppdatering?

Hej! När man skriver in inlandstraktamente på lön blir det 210 kr. Rätt ska vara 220 kr. Har version 2014-1-203 av löneprogrammet, Mvh Angelika

Kommentarer

  • Hej,

    Det stämmer att det ligger 210 kr där för att du förmodligen började köra löneprogrammet när denna siffra var aktuell. Eftersom man kan använda vilka lönearter som helst i vårat program, dvs vi låser inte vissa lönearter till årsändringar, så måste du själv gå in och uppdatera de lönearter som ändras från år till år.
    Om man däremot lägger upp ett nytt företag i version 2014.1.203 så blir den lönearten uppdaterad med 220 kr. Vi skickar alltid med en lathund inför varje årsuppdatering med nya aktuella siffror, men man måste gå in på sina lönearter och ändra beloppet själv.

  • Hej! Det vore bättre om SKV's belopp, såsom traktamenten osv uppdaterades automatiskt. Skattetabellerna uppdateras väl automatiskt? Är det fler "officiella" lönearter/siffror som är fel? Mvh Angelika

  • Skattetabellerna uppdateras automatiskt, det stämmer. Men som jag skrev så kan vi inte låsa vissa lönearter som kunder inte får gå in och ändra i - därav måste alla gå in och uppdatera sina lönearter som de använt om beloppen ändras enligt SKV. Om vi kodade i systemet att vissa lönearter är fasta, då skulle vi kunna uppdatera med rätt belopp i samband med en ny version. Men tyvärr har vi det inte så idagsläget! Vi kanske kommer med sådana funktioner längre fram, vet att många frågar efter det.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.