Till senaste kommentaren

Lägga upp lönearter för dagsarvode och semesterersättning

Hej! Ny med BL och lön plus, vill lägga upp löneart för dagsarvode, t ex 2 950 kr per tillfälle. Inget schema. 12% semesterlön kopplas direkt gärna om det går.
Hur gör jag?
Vill helst få med så mycket som det går av övriga inställningar t ex för AGI, är det bäst att ändra i befintlig löneart då?
Tack för hjälpen.

Elisabeth

Kommentarer

 • Hej Elisabeth!

  Är tanken att den anställde bara kommer att få dagsarvoden + semesterersättning för ett visst antal dagar per månad? Inga avvikelser ska registreras (sjuk, VAB osv)?

  Då kan du börja med att lägga upp en löneart för dagsarvodet. Välj Uppläggning, Lönearter, sen Mer och Kopiera löneart. Kopiera t ex löneart 010 Timlön. Ge lönearten ett id som inte finns. Redigera den nya lönearten och byt namn på den. Jag tror inte du behöver ändra så mycket mer än så.

  Kopiera sen en till löneart. Redigera den och döp den till semesterersättning eller något liknande. I fältet för formel lägger du in 2950*12%. Den kommer att göra en uträkning utifrån det aktuella dagsarvodet.

  Redigera lönearten för dagsarvodet och koppla den till lönearten för semestertillägget. Då kommer den utlösa en beräkning av semesterersättningen med automatik.

  Observera att om du har flera anställda med olika dagsarvoden så måste vi göra om formeln ovan litegrand. Detsamma gäller om du andra ersättningar som ska påverka semesterersättningen ovan.

  När du lägger upp den anställde väljer du ett löneavtal. Schemat kan du hoppa över. Semesteravtalet kan vara Inget.

  Hör av dig om du har några frågor.
  Jörgen Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.