Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Utbetalning till anställd med utländsk konto

Hej!
Jag har en kund som bor tillfälligt i Malmö och vill att jag sätter in hans lön på ett engelskt bankkonto. Hur fyller jag i Anställdakortet i detta fall?
Pratat med Skatteverket, enligt de betalar han bara 20 % skatt.

Kommentarer

 • Hej,

  Du kan inte få med ett konto i utlandet i lönefil från löneprogrammet, utan överföringen till detta konto gör du manuellt i internetbanken. För att programmet ska dra 20% i skatt kan du däremot göra inställningen på fliken Lön och skatt där du anger Skatt i procent samt anger 20% här.

 • Har en fråga till. För en månad sen räknade jag ut en lön felaktigt. Han är en musiker ´, som är pensionär. Jag glömde att räkna ut soc. avgifter med den rätta %-en. Räknade med 31.42 % istället. Nu är arbetsgivaravgiften till Skatteverket betald. Kan jag rätta till det i efterskott? I så fall hur gör jag?

 • Hej
  Kontrollera först att du har rätt personnummer angivet på anställda kortet, AG styrs av personnummer till vilken procentsats som ska dras och eftersom anställd är pensionär så gäller 10.21%.
  För att återställa en felaktigt registrerad lön väljer du Aktivitet - Återställ lönekörning - markera lönen - klicka på återställ då hamnar lönen åter i löneregistreringen och du kan göra dina ändringar, spara skriv ut och uppdatera.

  För vidare info:
  Svenska arbetsgivare ska normalt betala AG i Sverige när en anställd arbetar i Sverige, oberoende av hur länge vistelsen varar.
  Ett undantag är om den anställde kan visa ett A1-intyg (E101-intyg för anställda från EES-länderna och Schweiz) där det framgår att den anställde ska tillhöra sitt hemlands socialförsäkring.
  Då kan det bli så att du som arbetsgivare ska betala AG i den anställdes bosättningsland.

 • Hej!
  Tack för ditt svar. Om jag gör så som du skriver och återställer lönen, vad händer då? För den felaktiga lönen är redan utbetald till kunden. Och arbetsgivaravgiften är betald till Skatteverket. Fast jag har betalt rätt summa till SV och felaktig summa till kunden.

  Med vänlig hälsning
  Anna Maria

 • Hej
  Om felaktig lön blivit utbetald på den anställde så gör du en justering på nästkommande löneutbetalning.

 • Tack, det låter enklare 😀

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.