Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Utskift av egendesignad fakturamall

Hej!
Tack för ert senaste svar.
Jag har skapat till slut ett fakturamall (version 2) som jag är nöjd med. Jag har under skapandets tider ändrat förmodligen inställningar för fakturautskrift. Och nu hur än jag försöker lyckas ej ej skriva ut just den nya fakturor på den nya fakturamallen. Alltså det kommer ut version 1 av egen fakturamall. Hur ska jag göra? Stort tack!
Larisa

Kommentarer

 • Hej!

  Se till att din nya fakturamall är förvald under Arkiv - Blanketter, denna ska gälla generellt i företaget om du inte väljer något annat. Om du valt att lägga in en fakturamall på kundkortet (Uppläggning - Kunder - fliken Mallar och redovisning) kommer den att väljas istället. Samma sak gäller om du på en order lagt in en mall i samband med fakturaregistreringen, fliken Extra uppgifter. Du kan alltså behöva titta på flera ställen, och välja din nya mall även här för att fakturorna ska skrivas ut på den.

 • Hej!
  Tack för svaret!
  Jag försökte med alla ovanstående råd från er.
  det går ej att förvälja bland blanketter min nygjorda fakturamall. Den finns ej bland möjliga valbara under uppläggning, ej heller bland extra uppgifter...
  Kan orsaken vara att mallen jag har använt mig av var typ Avtalsfaktura? Jag såg till slut att man kan leta fram den bland avtalsfarturor och skriva ut den nygjorda fakturamallen men vägen är krångligt...
  Hur ska jag göra för att min fakturamall ska vara förvald och alla fakturor skrivs ut på den automatiskt?
  Mvh
  Larisa

 • Hej Larisa

  Det är olika mallar för faktura och avtalsfaktura så du har rätt i att problemet kan ligga där.Kontrollera därför under Arkiv – Blanketter vilka mallar som ligger som förvalda. Är det mallen för avtalsfaktura du redigerat är är denna endast valbar vid utskrift av avtalsordrar. Isåfall måste du även redigera mallen för faktura och göra samma ändringar på den som du gjorde på avtalsfakturamallen.

  Känns detta snurrigt så får du gärna ringa oss så¨hjälper vi dig via telefon istället. Tel 0650-541405.

  Ha en fortsatt bra dag!

  Elisabeth Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.