Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Utskriftsordning fakturor

Hej
Jag skriver ut 60 fakturor till våra medlemmar och skulle vilja ha dem i sorteringsordningen som jag angett i kundregistret men det fältet finns inte med i dialogen för utskrift, är det något ni kan ändra i en kommande uppdatering? Finns det redan ett annat sätt?
Jag saknar det fältet i andra utskriftssammanhang som är kopplat till kunden och tycker nog det borde finnas med överallt där det är logiskt.
Mvh
Conny

Kommentarer

 • Hej Conny

  I samband med fakturautskriften sorteras fakturorna ut i ordernummerordning så att man t ex ska kunna stämma av sina utskrivna fakturor mot en orderstock (en utskrift som sammanfattar registrerade ordrar). Detta är troligtvis den vanligaste rutinen för utskrift av fakturor.

  Om du vill kan du sortera utskriftslistan enligt de kolumnrubriker som finns, t ex i kundnamnsordning (alfabetisk) eller Anv (den som registrerat fakturan). Fältet Sortnamn (misstänker att det är det du menar) finns inte med då det nog ej är så vanligt att man använder det in utskriftssammanhanget.

  Ha en fortsatt bra dag!

  Elisabeth Support
 • Hej igen

  Då undrar jag vad man ska ha det fältet till, Sortnamn. Jag kan ju tycka att det är ett bra fält att ha en valfri sökordning på men det hjälper ju inte om det inte finns att tillgå i lämpliga funktioner, såsom utskrift av fakturor eller liknande.

  Jag förstår att det kanske inte är vanligt vid fakturautskrift men det vore intressant att veta vad man ska använda det till då ni har med det?

  Mvh
  Conny

 • Hej igen

  Fältet Sortnamn är tänkt att användas för sökning i kundregistret. Även vid utskrift av kunder men inte av fakturor.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.