Uttag semester i pengar

Hej
En anställd vill ta ut delar av sin intjänade semester i pengar.(25 dgr intjänat men vill troligen ta ut ca 20). Detta då han varit sjuk mkt och inte tänker vara ledig i sommar.
Jag sa att det egentligen inte är okej enligt semesterlagen, men om den anställde kommer överens med sin arbetsgivare som då godkänner detta och även upprättar ett skriftligt "avtal" iom att den anställde avsäger sig rätten till betald ledighet så är det okej.

Den anställde säger nu sig ha tagit reda på att han kan ta ut pengarna men behålla antalet dagar som obetalda dagar!?!
För mig låter det väldigt konstigt. Om han nu tar ut sin semester i pengar och sen väljer att vara ledig så blir det väl tjänstledighet?
Eller är jag helt ute och cyklar här?

//Jessica

Kommentarer

  • Hej Jessica,

    Det är helt rätt som du säger. Som arbetsgivare är man skyldig att se till att de anställda tar ut minst fyra veckor semester och detta kan man inte avtala om. Det finns heller inget som säger att man kan ta ut hela semesterersättningen i klump för att sedan ta ut obetalda semesterdagar vid ett senare tillfälle.

    Du skriver att personen varit sjuk mycket. Då kanske den anställde har sparad semester som denne inte tog ut förra året? Arbetsgivaren måste först och främst se till att den anställde har 25 dagar att ta ut (betalda och eventuella sparade dagar). Eventuella dagar utöver dessa 25 kan betalas ut i pengar vid överenskommelse.

    Med vänlig hälsning
    Johan Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.