Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Var är företagets säte?

Hej!

Företagets säte ska ju numera anges i förvaltningsberättelsen. Men vilket är det korrekta sätet egentligen? Är det orten där bolaget är verksamt (eller styrelseledamöterna bor), är det kommunen som orten tillhör eller är det rentav länet?

Kommentarer

 • Hej Elin!

  Säte är den kommun i Sverige där en organisations styrelse finns. Det finns inget som hindrar att verksamheten bedrivs i en kommun och har sitt säte i en annan. Sätet har betydelse för vid vilken tingsrätt en eventuell ansökan om stämning eller likvidation ska göras. Det är också i säteslänet som inkomstdeklarationen lämnas in och granskas. Sätet styr även var stämman ska hållas, såvida man inte bestämt något annat i bolagsordningen eller stadgarna.

  Med vänlig hälsning
 • Hej. Har hämtat basuppgiften "bolagets säte", men detta överförs inte till förvaltningsberättelsen. Det går inte heller att hämta makro för säte.

  m
 • Hej
  Du behöver klicka på OK eller Verkställ när du är inne i dialogrutan för Förvalningsberättelse- Verksamhet, se nedan. Först då läggs verksamhetsbeskrivningen till i årsredovisningsdokumentet.

  Om detta inte fungerar, ring in till supporten så kan vi lättare hjälpa dig. 0650-541403

  Anneli Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.