Till senaste kommentaren

Ser ej att leverantörsfakturorna uppdaterats till bokföringen

Jag har fakturerat kunder och registrerat lev.fakturor men när jag vill stämma av mina konton, finns inga saldon på några konton alls???

Kommentarer

 • Hej,


  Kan det vara så att kund- och leverantörsfakturorna endast är registrerade men inte uppdaterade, alternativt att du inte har automatuppdateringen till bokföringen aktiverad.


  Börja med att kontrollera det senare, detta görs under Arkiv - Företagsuppgifter - Fakturering, respektive Leverantörsreskontra och rutan automatuppdatering till bokföring. Om denna är markerad är det förmodligen så att du inte uppdaterat dina registrerade fakturor. 

  Detta görs under Aktivitet - Uppdatera utskrivna - Fakturor i faktureringen och via Aktivitet - Registrering leverantörsfakturor och i leverantör. Klicka på knappen Uppdatera så skapas bokföringsunderlaget och går in i bokföringen (under förutsättning att du har faktureringsmetoden, vid kontantmetoden bokförs posterna endast i samband med betalningen).


  Om fakturorna är uppdaterade men automatuppdateringen till bokföring inte varit aktiverad vid registreringen/uppdateringen kan du skicka in dessa till bokföringen i efterhand. Detta görs genom att du väljer Utskrift - Bokföringsorder där du markerar aktuell post, en i taget, och klickar på "Till ver".


  Med vänliga hälsningar
  Björn Lundén informerar

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.