Varierande sjukfrånvaro

Hej,
Jag har en kund som har varit sjukskriven men återvänt till jobbet några timmar här och där. Jag har lagt in hela perioden som 100 % sjukfrånvaro och därefter korrigerat de dagar som avviker. Hur ser jag att detta blir korrekt i lönehanteringen?

Kommentarer

 • Hej Alexander,
  Du kan titta i Historiken, Utskrift, Historik, Avvikelser. Här kan du välja att se hur många timmar frånvaro en viss person har, vad som är semestergrundande och inte också.

  Ha en bra dag
  Marie Support
 • Hej,
  tack för snabbt svar. Jag inser att både min bild och min fråga är otydlig. I bakgrunden syns lönespecifikationen och jag kan inte se på den huruvida programmet har räknat en annan sjukfrånvaro de fyra dagar som personen bara har varit sjuk 25 % (två timmar). I fönstret Redigera avvikelser ser man det men jag hade trott att man skulle kunna läsa ut det på specifikationen också.
  Alexander
 • Hej Alexander!

  Det finns i dagsläget inget sätt att på lönebeskedet se vilken grad av sjukfrånvaro den anställde haft under löneperioden. Man skulle kanske kunna tänka sig att visa frånvarotimmarna i kalendern, men just nu fungerar det alltså inte.
  Björn Lundén informerar
 • Hej igen,
  Hur ska jag tänka då? Sjukperioden är från 2 februari till 29 februari; två dagar 25 % och övriga 100 %. Det ser inte ut som om det har blivit någon lön beräknade för de två dagar som hon alltså jobbade 75 % eller läser jag fel?

  Alexander
 • Hej igen!
  Programmet gör en proportionering av sjukavdraget utifrån hur många dagar den anställde varit frånvarande med de olika %-satserna. Om sjukavdraget i ditt exempel är 928 kr (100%) per kalenderdag, så kommer två frånvarodagar med 25% under 14 frånvarodagar påverka beräkningen på följande sätt:

  (25%*2+100%*12)/14=89,29%

  Sjuklöneavdrag per kalenderdag = 928 kr *89,29% = 828,61 kr


  Björn Lundén informerar

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.