Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Varierande sjukfrånvaro

Hej,
Jag har en kund som har varit sjukskriven men återvänt till jobbet några timmar här och där. Jag har lagt in hela perioden som 100 % sjukfrånvaro och därefter korrigerat de dagar som avviker. Hur ser jag att detta blir korrekt i lönehanteringen?

Alexander (Uppdaterad ) Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Alexander,
  Du kan titta i Historiken, Utskrift, Historik, Avvikelser. Här kan du välja att se hur många timmar frånvaro en viss person har, vad som är semestergrundande och inte också.

  Ha en bra dag
  Marie Support
 • Hej,
  tack för snabbt svar. Jag inser att både min bild och min fråga är otydlig. I bakgrunden syns lönespecifikationen och jag kan inte se på den huruvida programmet har räknat en annan sjukfrånvaro de fyra dagar som personen bara har varit sjuk 25 % (två timmar). I fönstret Redigera avvikelser ser man det men jag hade trott att man skulle kunna läsa ut det på specifikationen också.
  Alexander
 • Hej Alexander!

  Det finns i dagsläget inget sätt att på lönebeskedet se vilken grad av sjukfrånvaro den anställde haft under löneperioden. Man skulle kanske kunna tänka sig att visa frånvarotimmarna i kalendern, men just nu fungerar det alltså inte.
  Björn Lundén informerar
 • Hej igen,
  Hur ska jag tänka då? Sjukperioden är från 2 februari till 29 februari; två dagar 25 % och övriga 100 %. Det ser inte ut som om det har blivit någon lön beräknade för de två dagar som hon alltså jobbade 75 % eller läser jag fel?

  Alexander
 • Hej igen!
  Programmet gör en proportionering av sjukavdraget utifrån hur många dagar den anställde varit frånvarande med de olika %-satserna. Om sjukavdraget i ditt exempel är 928 kr (100%) per kalenderdag, så kommer två frånvarodagar med 25% under 14 frånvarodagar påverka beräkningen på följande sätt:

  (25%*2+100%*12)/14=89,29%

  Sjuklöneavdrag per kalenderdag = 928 kr *89,29% = 828,61 kr


  Björn Lundén informerar

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.