Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

styra verifikationsnummerserier

Hej
Jag har importerat bokföring från annat program där de använt visst antal serier, ja har lagt in siefiler för några år bakåt som jämförelse så då är dessa serier använda.
Jag undrar om man kan göra serier passiva eller skall man välja ta bort i upplägg av ver nr serier för att minska antal o använda BL standard i stället.
Har ni några tips ?
Mvh
Inger


Kommentarer

 • Hej Inger,

  Du kan styra verifikationsnummerserierna i BL om du går in i bokföringsmodulen - menyn uppläggning - verifikationsnummerserier. Där kan du dels ta bort serier du inte önskar ha kvar (går dock endast om det inte finns bokföring i dessa serier sedan tidigare). Du kan under Merknappen sedan koppla de olika rutinerna i programmet till de serier du önskar. Att t.ex. fakturor ska gå in i A-serien istället för F-serien som är standard i BL.

  M v h
  Anders Support
 • Hej
  jag har vid två tillfällen i år importerat Siefiler från kunders bokföring. Programmet har i båda fallen inte visat Utgående moms, Ingående moms rätt vare sig i Balansrapport eller Momsöverföringsfunktionen.
  Det har aldrig hänt tidigare. Nu har jag laddat ner sista versionen men ingen förändring.
  Ann-Helen
 • Hej Ann-Helen!

  Det kan vara så att de momsöverföringar som är importerade via SIE-import inte har markering som en momsöverföring.
  Leta reda på en verifikation som avser momsöverföring, gå in på den och välj knappen Mer och sedan Momsöverföringsmärkning. Tala om för vilken period det avser och klicka på OK. Kolla sedan om det blev någon ändring på rapporterna. Är det fortfarande lika får du gärna ringa in till oss på tfn 0650-54 14 05 så kan vi koppla upp oss och kolla.

  Ha en fortsatt bra dag!

  Med vänlig hälsning
  Kristina Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.