Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Verifikationsnummer Tolkning

Hej!
Har fått en fråga från en kund om dom inte måste märka fakturorna med ver-nr när vi använder tolkning precis som dom gör i DF? Särskilt när kunden fått en pappersfaktura som scannats in ska väl originalet kunna kopplas till bokföringen även om vi har med en digital kopia?

Vad är det som gäller?

Tack på förhand!

Kommentarer

 • Hej

  Fakturan ska identifieras med ett löpnummer (även digitalt) för att kunna kopplas ihop med verifikationen. Fakturajournalen ska sedan i sin tur innehålla verifikationsnummer samt löpnummer på de fakturor som bokföringsordern omfattar.  Maria Support
 • Tack för snabbt svar!

  Då var jag inne på rätt spår. Så med andra ord bör vi döpa om filerna till ver-nr eller motsvarande? Problemet blir hur man löser det rent praktiskt?

  Idag flyttas ju inscannade filer till "behandlade" när de läses in i tolkning. Att rota i behandlade-mappen är inget roligt jobb då alla filer ligger där med sitt ursprungliga filnamn..

  Vad föreslår ni?


  Daniel
 • Hej Daniel!

  Dina inskannade dokument som du registrerar i programmet kommer att kopplas till den reskontraposten. Går du in på den posten i reskontran så ser du dokumentet där. Du behöver alltså inte in i behandlat-mappen för att hitta fakturan utan du kan hitta den i programmet.

  Mvh
  Kristina Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.