Import av fakturaunderlag

https://support.bjornlunden.se/guide/import#Bokfringstransaktioner_andraformat
Denna sida beskriver att man kan skapa ett underlag för en verifikationsom xlsx fil. men det beskrivs lite väl snabbt. Det finns en lista på fältnamn som inte förklaras
 • Kb
 • Pt
Men det som är mindre definierat ändå är vart själva verifikationstexten tas ifrån, underlaget är externt genererade fakturor, så som allra minst vill man skicka in fakturanumret som rubrik.
Finns det någon exempelfil på en komplett verifikation att få tag på?

Kommentarer

 • Hej Henrik!

  Kb står för kostnadsbärare (används på samma sätt som kostnadsställe). Pt står för projekt. Båda används för företagets internredovisning.

  Verifikationstexten sätts automatiskt till Excel import. Det finns tyvärr ingen möjlighet att själv ändra den vid själva importen.

  Jag bifogar ett exempel på en artikelfil + en definitionsfil. Vid själva importen under Arkiv, Import, Bokföringstransaktioner (andra format), kommer du först till rutan nedan där du kan välja vilken Excelfil du vill importera och vilken verifikationsnummerserie den ska hamna i. Sen kommer en ruta för verifikationsdatum. Den skapar sen en verifikation som nedan.  Jörgen Support
 • Menar du att man bara läser in EN verifikation i taget med det där formuläret? och att det inte finns något sätt att föra in en rubrik på verifikationen. man kunde tänkt sig filnamnet utan ändelse eller så.
  Finns det något SIE format som skulle tillåta att man inporterar ett antal verifikationer men där själva verifikationsnumret skulle sättas av ert program? Detta handlar ju om "stora" antal importer per vecka och går inte handdutta in en per fil direkt.
  Henrik
 • Ja, tyvärr kan du bara läsa in en verifikation i taget. Det finns heller inget sätt att själv sätta verifikationsrubriken i filen. Funktionen har sina begränsningar och den passar inte för att importera många verifikationer.

  Det går alldeles utmärkt att importera en SIE 4-fil som saknar verifikationsnummer. Programmet kommer att generera dessa vid importen. Jag bifogar ett exempel på hur den kan se ut.
  Jörgen Support
 • Jag har gjort något fel så jag har förlorat övning företag som aktuell företag. Hur kan jag återaktivera företaget?
  Dima Elia
 • Hej Dima!

  Då väljer du Arkiv, Systemunderhåll, Rutinkod, sen skriver du ALLBLOVIMPORT. Du kan då importera övningsföretaget till BL Administration.
  Jörgen Support
 • Hej,
  Det går inte att hitta filen. Jag tror det finns något fel. Kan ni skicka filen igen? Med andra ord jag ser inte dokument eller underlag. Och ska jag jobba med en verifikat varige gång?

  Dima Elia
 • Hej igen Dima!

  Jag tror att det bästa vore om du kan ringa in till support så får de hjälpa dig. Telefonnumret är 0650-541405 knappval 3.
  Jörgen Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.