Till senaste kommentaren

Omfördelning av rot/rut mellan makar

Var gör man omfördelning av rot/rut mellan makar?
Göran

Kommentarer

 • Hejsan. I BL Skatt så gör du det under knappen Rot-/rutarbeten.   Detta är för att BL Skatt ska räkna rätt i vår Skatteberäkning.
  För att skatteverket ska ändra krävs att du fyller i under Övriga uppgifter på sidan 2. Kryssa i att omfördelning sker och sedan skriver du i text till/från vilken person med personnummer.

  Marie Support
 • Hej och tack för svar. Jag har nu fyllt i enligt instruktionen så får vi hoppas det blir rätt. Hälsningar Göran Petersson
  Göran P
 • Hej,
  När INK1 kommer in till Skatteverket är ju beloppen fel. Ska det vara så eller skall man ändra i ruta 4.2 manuellt på något sätt?
  Kajsa A
 • Hej Kajsa
  Det förtryckta beloppet ska stå kvar som det är förtryckt. Så att BL Skatt ska veta hur mycket som erhållits i preliminär reduktion. Däremot så kan du omfördela beloppet enligt ovan för att få korrekt skatteberäkning i BL Skatt. Du begär denna omfördelning till Skatteverket genom att kryssa i omfördelning på sidan 2 under Övriga Upplysningar.
  Under Övrigt skriver du vilken reduktion det gäller 
  - Beloppet som ska omfördelas
  - Till eller från vem med personnummer

  Marie Support
 • Marie, fyller man i samma ruta på den som erhåller avdraget fast med positivt belopp? Om jag gör det så får den tillbaka skatt, det är det väl inte tänkt... det har de ju fått på fakturan?
  Å
 • Hejsan
  Den som får den omfördelade reduktionen får normalt tillbaka på skatten eftersom den inte har någon preliminär reduktion. Så ofta får den som fördelar om reduktionen istället kvarskatt eftersom den har fått den preliminära reduktionen då den betalade mindre på fakturan.
  Marie Support
 • Så jag fyller i samma ruta för den som erhåller avdraget, men med positivt belopp!?
  Åsa
 • Exakt!
  Marie Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.