Till senaste kommentaren

Underskrifter för protokollförare och justerare på årsstämmoprotokoll?

Jag har angett en person som också är den enda aktieägaren och styrelseledamoten som ordförande på årsstämman och styrelseledamot samt protokollförare.
En annan person är styrelseledamot och ska justera vilket jag angivit.
Men som undertecknare blir det bara Ordförande och Protokollförare, alltså samma person, medan justeraren inte står med att underteckna. Tar jag bort Ordförande på årsstämman under Basuppgifter kommer justeraren med fast då står ju ingen ordförande med under §1. Hur löser jag det?

Kommentarer

 • Hej Ann!

  Provade att lägga upp personer enligt din instruktion och det som händer är att person nummer två, alltså justerarens, namn hamnar på en sida två av årsstämmoprotokollet. Det dyker upp en flik 1 och 2 precis ovanför det vita arket och om du klickar på sidan två så står justerarens namn där. För att få det på en sida kan du ta bort några tomrader på lämpligt ställe på sidan ett. Det gör du genom att högerklicka och välja att ta bort rad.

  Vänliga hälsningar
  Clara, supporten
 • Hej, ja jag ser att justeraren hamnar på sid 2 och går att flytta genom att ta bort några rader.

  Men är det vanligt att ordföranden också skriver under protokollet, brukar det inte bara vara protokollföraren och justeraren? Borde finnas en valmöjlighet att ange en ordförande som ska anges i protokollet men inte skriva under det.

  Det här med att ta bort och lägga till tomrader upplever jag iaf i årsredovisningen som lite problematiskt eftersom programmet har en tendens att återställa till ursprunglig layout. Har provat låsa men ibland när man måste låsa upp för att ändra något försvinner radjusteringar man gjort. (Det hade också varit bra om antal tomrader för underskrifterna i årsredovisningen är lika för styrelseledamöterna och revisorn. Nu är det 3 rader /5 rader).
 • Hej!

  Bolagsstämmans ordförande ansvarar för att det förs protokoll vid bolagsstämman och protokollet ska undertecknas av denne. Dessutom ska bolagsstämman utse minst en justeringsman som också ska underteckna protokollet. Det kan även vara en annan som för protokollet men då ska ordföranden justera protokollet (tillsammans med en utsedd justeringsman) och ändå skriva under protokollet.

  Programmet "återställer" avdelningar om det ändras något i delarna som hämtas till dokumentet (till exempel om något ändras i noterna eller om du lägger till ytterligare en not), därför rekommenderar vi att vänta till dess att årsredovisningen i övrigt är helt klar innan man ändrar layouten.
  Niklas
 • Hej!
  Hur får jag underskrifterna på samma sida sist i noterna? Som det är nu så hamnar revisorns underskrift på egen sida
  C
 • Hej Catrine,

  Om du står på dokumentet för noter och sedan högerklickar så får du valet "Infoga sidbryt, Infoga rad, Ta bort rad". Du kan använda dig av den funktionen.

  Mvh,
  Anna

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.