Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Adressetiketter till DYMO-skrivare

I den förra versionen av programmet kunde man skriva ut DYMO-etiketter via en speciell transaktion där jag kunde lägga in logga och specialredigera etiketten. Man kunde också skriva ut etiketten via denna transaktion. Nu måste jag skriva ut etiketterna via en dator där jag har det gamla programmet.

Kommentarer

 • Hej Hans

  Ja, det stämmer att vi har ändrat rutinen för etikettutskrift.
  Här kan du läsa mer om hur det fungerar i den nya versionen: https://blaforum.blinfo.se/org/blinfo/d/skriva-ut-etiketter-fran-etikettskrivare/ 

  Elisabeth Admin
 • Hej!

  Jag hittar ingenting om loggan.

  Hans

 • Den funktionen är borttagen tyvärr.

  Elisabeth Admin
 • Hej!
  Det är alltså en försämring av programmet.

  När jag nu ska skriva ut en etikett kommer jag först till en bild där jag får välja A4 eller löpande bana. Jag väljer löpande bana men får ändå upp den vanliga laserskrivaren på nästa bild och måste välja DYMO-skrivaren manuellt. Är det tänkt så eller har jag missat något?

 • Ja, tyvärr finns ingen separat standardskrivarinställning för utskrift av etiketter, utan programmet följer din dators standardinställning. Därmed måste du välja skrivare manuellt.

  Elisabeth Admin
 • Hej!

  Vad fyller då valet "löpande bana" för funktion? Den verkar helt onödig.

  Hans

 • "Löpande bana" är om man använder en etikettskrivare som matar ut etiketter på rulle (liknande en kvittoskrivare eller dylikt) medans A4-varianten förutsätter att man skriver ut på etikettpapper i A4-format.

  Elisabeth Admin
 • Hej igen!

  DYMO-skrivaren jag vill använda är en skrivare som matar ut på rulle, men det fattar ju inte datorn utan det står ändå att det är HP Laser Jet som är skrivaren om jag inte går in och byter skrivare manuellt. Alltså är valet "löpande bana"- "A4" meningslöst. Om det var någon mening med det skulle valet löpande bana styra till DYMO.skrivaren.

  Hälsningar
  Hans

 • Hej Hans

  Förstår din frustation över skrivarvalet och våra programmerare ska nu se över om vi kan fixa så det går att spara skrivarvalet separat för etikettutskrifter. Isåfall behöver du inte välja skrivare manuellt framöver i en kommande programversion.

  Ha en fortsatt bra dag!

  Elisabeth Admin
 • Hans, jag återkommer med bra nyheter! Programmerarna fixar ditt önskemål till version 2014.1.205.

  Håll utkik efter 205:an alltså som du enklast laddar ner direkt via programmet Hjälp – Hämta ny version.

  Elisabeth Admin
 • Hej!

  Tack! Nu har jag läst in 205:an men märker ingen skillnad. På något sätt ska jag antragligen lägga upp någon koppling mellan knappen etitettskrivare och den skrivare jag ska använda och där jag också lägger upp inställningen av den skrivaren, i detta fall DYMO Labelwriter 400.

 • Hej Hans

  Första gången du väljer etikettutskrift i version 205 får du ange din DYMO-skrivare som skrivarval, därefter kommer programmet ihåg ditt val.

  Elisabeth Admin
 • Hej!
  Hur ser den fil ut som faktureringsprogrammet skickar till Dymoskrivaren? Nu skrivs adressen ut på en tom etikett, men det finns i Dymo möjlighet att utforma etiketterna som jag vill, men då gäller det att få filen från datorn att hitta rätt etikettmall.

  Hur ser filen ut när den kommer till skrivaren?

  Hälsningar
  Hans Carlheim

 • Hej Hans, jag har försökt att nå dig per telefon utan att lyckas. Jag provar att ringa dig efter helgerna igen.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.