Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Ändra sökvägen till BlaData-mappen

Nu ligger all data under Users på C-disken efter installationen och det är lögn att ändra på det. Jag har min BlaData på en annan partition och jag vill kunna lägga in var mina företag finnns. Jag har laddat upp min dator igen efter en krasch så jag m har ingen exportfil. Jag har säkerhetskopior men då tappar jag en del uppdateringar. Varför går det inte att göra en så enkel sak som att ändra sökvägen????

Kommentarer

 • Hej,

  Är det så att du har hela BLaData-katalogen sparad på en annan plats kan du peka ut denna under Arkiv-Systemunderhåll-Skapa/redigera företagsgrupp-anslut till befintlig grupp. Då ansluter du dig mot den företagsgruppen som innehåller dina önskade företag och kan välja att ansluta till den vid uppstart av programmet.

  Får du inte till det kan vi hjälpa dig via en fjärrstyrning av datorn om du ringer in till oss på 0650-54 14 05.

  MVH

 • Jag har samma önskemål, i mitt fall önskar jag ändra sökvägen till en gemensam under Dropbox. Den förinställda sökvägen visas när kontrolluppgifter ska skapas och måste ändras manuellt varje gång. Provade att lägga upp ny grupp under Systemunderhåll och anslöt till den men när jag ansluter till den vid uppstart följer ju inte upplagda företag med?
 • Hej,

  I det här fallet där du nu skapat en ny företagsgrupp (som ju blir tom från början) så skulle jag vilja säga att det enklaste sättet att flytta företagen nu är att gå till Arkiv-Systemunderhåll-Kopiering mellan företagsgrupper.

  Här kan du välja din gamla företagsgrupp och din nya och sedan flytta/kopiera dem emellan varandra.

  MVH
 • OK, ska försöka med detta bara det inte är någon allmän information eller inställningar man tappar om man gör så?
 • All företagsinformation och så följer med. Det mesta övriga följer också med, det är vissa inställningar som är företagsgruppsunika som eventuellt inte följer med. Men den typen av inställningar är mer "småfix", så det är inget väsentligt du kommer tappa så.

  MVH

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.