Ändrad semesterrätt under året

Hej,

Vi följer upplägget med sammanfallande intjänade- och semesterår. Nu har vi skrivit ett nytt anställningsavtal med en anställd som innebär att denne går från 25 till 32 dagar i semesterrätt. Avtalat började gälla nu 1/9.
Min fråga är hur man på smidigast sätt ska få till så att det blir rätt med semesterrätten, och alla beräkningar, i Lön+? Ska man göra en manuell beräkning för perioden 1/9 t o m 31/12, och sedan addera extra betalda dagar manuellt i programmet för den anställde i fråga?

Hälsar,
Tobias
Tobias (Uppdaterad ) Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Tobias,

  Du får göra en manuell beräkning av hur många semesterdagar den anställda kommer kunna ha rätt till i år (baserat på antal kalenderdagar med resp semesterrätt, ingen hänsyn tagen till ev. avvikelser) och lägga in det som aktuell semesterrätt på anställdakortet. Efter årsskiftet när du gjort semesterårsbytet får du ändra till 32 dagar semesterrätt.
  Malin Support
 • Då ändrar jag aktuell semesterrätt (i anställdakortet, K6) från 25 dagar till 27,34 direkt. Och så korrigerar jag upp det till 32 i samband med årsskiftet/semesterårsbytet. Tack för hjälpen!

  Mvh,
  Tobias
  Tobias
 • Antalet semesterdagar ska alltid avrundas uppåt till hela dagar, så du får skriva 28 i rutan för semesterrätt.
  Malin Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.