Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Ändring i K-regelverken avseende datum för undertecknande

Hej, jag läser att det är ändrade regler för undertecknande av årsredovisningen och undrar om ni vet hur det påverkar digitalt inlämnade årsredovisningar? Om jag låter min kund signera årsredovisningen digitalt när jag är klar i programmet så har jag skrivit dagens datum men kunden signerar dagen efter, måste jag då gå in och ändra datum på årsredovisningen igen innan jag skickar in den? Kunden skriver under fysiskt efteråt så blir väl det lite rörigt med datumet om man ska följa detta nya sätt? för i verkligheten är det ju så det kan gå till. Som jag förstår kan det bli flera olika datum på årsredovisningen vid fler delägare.
En rörig fråga kanske men önskar höra hur ni resonerar eftersom det gäller räkenskapsår som slutar 211231 och senare.
Marie

Kommentarer

  • Hej.

    Det stämmer att det blivit ändrade regler.

    Ändringen ska tillämpas i programmet för räkenskapsår som avslutas 31/12 2021 eller senare. Vi håller på att göra i ordning stöd för detta i programmet (där kommer ni att se hur ni ska göra) och kommer att lägga ut en ny version av programmet som hanterar just detta med underskrifterna. Det kan också röra sig om ledamöter som skriver under olika datum.

    För räkenskapsår som avslutas innan dess (och innan ni har versionen) gör du som du gjort tidigare. Du behöver alltså inte gå in och ändra datumet på årsredovisningen innan du skickar in den.
    Jenny Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.