Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Anläggningsregister

Hej, jag försöker lägga upp ett anläggningsregister på en kund som jag tagit över. Nu har det skapats temporära filer på tidigare år, dessa vill jag inte bokföra eftersom detta redan är gjort. Hur får jag bord dessa?
(Uppdaterad )

Kommentarer

 • Hej Lena!

  Om du väljer Aktivitet, Kontroll/analys, Kontroll anläggningsregister, sedan klickar på Mer och Inställningar, kan du ange från vilken period uppdatering av bokföring ska ske.

  Om programmet redan har skapat temporära verifikationer kan du ta bort dem genom att välja Mer och Ta bort gamla avskrivningsverifikationer.
  Jörgen Support
  (Uppdaterad )
 • Hej!

  Jag har också fått det problemet, programmet har gjort temporära verifikationer för 2021.Jag har följt ovan men kan inte ta bort verifikationerna. Hur gör jag?

  Marie Palmhag
 • Hej Marie!

  Kontrollera först från vilken period programmet kommer att skapa temporära verifikationer. Det gör du under Uppläggning, Anläggningsregister, Registrera poster i anläggningsregister, Mer, Inställningar. Här ska den perioden vara den första du vill påverka bokföringen.

  Under Mer har du även möjlighet att Omuppdatera anläggningsregister. Den kan du använda om du har gjort ändringar i registret som kommer att påverka avskrivningarna. 

  Under Mer kan du också välja Ta bort gamla avskrivningsverifikationer. Den kommer att ta bort alla temporära avskrivningsverifikationer med det datum innan den period du anger. Dessutom kommer den ta bort redan överförda avskrivningar som finns i tidigare räkenskapsår som inte är låsta (rödmarkerade). Du kommer att få en varning om programmet vill ta bort verifikationer.

  Hör av dig om du fortfarande inte får bort dem.
  Jörgen Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.